Ognjen Ožegović nakon gola kojim je Partizanu obezbjedio knock-out fazu Lige Evrope

Dečko koji je prve fudbalske korake napravio u gradiškoj Kozari, bio je strijelac odlučujućeg gola za pobjedu protiv Jang Bojsa i osiguranog plasmana u knock/out fazu Lige Evrope.

Kada je Ivica Iliev na zvaničnoj konferenciji za novinare pri predstavljanju dovedenog pojačanja iz Čukaričkog izjavio da sastavlja tim koji će proći grupnu fazu Lige Evrope, naišao je na određene poteškoće zbog klubova za koje je prethodno nastupio srpski napadač.

Zvanično predstavljanje kada je Ožegović stavio paraf na ugovor s Partizanom.

Nakon što su uspješno prebrodili prepreku u “hramu JNA”, poslije 13 godina FK Partizan osigurao je proljeće u Evropi. Ognjen Ožegović je dao izjave u kojima je tvrdio da će odigrati jedan od najbitnijih mečeva u karijeri, te da će pružiti maksimum kako bi uz ostatak ekipe pružio radost svima koji bodre “crno-beli” tim. Na kraju, ispostaviće se da je itekako uspio u tome, jer je baš njegovim golom “parni valjak” ostvario izuzetan uspjeh.

Ožegović je nakon meča rekao sledeće: ,,Ne mogu da opišem koliko sam srećan što se ovoliko ljudi sad veseli. Ova pobjeda njima znači isto koliko i nama, a drago mi je što sam opravdao svoje riječi kada sam nagovjestio ovo slavlje. Oni su s nama tu i u pobjedi i u porazu, a mi smo im na ovaj način vratili.” 

FOTO: Butasport.rs

O samoj utakmici i osiguranog plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope čuli smo: ,,Jang Bojs je lider švajcarskog prvenstva, tamo su ispred Bazela koji je dobio Mančester Junajted tako da to govori o njihovoj konkurenciji. Što se nas tiče volio bih da dobijemo što atraktivnije ime pa da vidimo gdje smo. Imamo podršku i sa juga, sjevera, istoka i zapada, zaboravio sam sve što je bilo tako da gledamo u budućnosti samo najbolje za Partizan!.”

Partizanu ostaje još jedna utakmica grupne faze, i to protiv kijevskog Dinama u Ukrajini. Ostaje nam da vidimo kako će crno-beli proći na ždrijebu gdje će izvući protivnika, a zatim će sve pokazati dvomeč na terenu.