Naslovna Info Gradiška Održana radionica „Voda za sve“ za učenike OŠ „Danilo Borković“

Održana radionica „Voda za sve“ za učenike OŠ „Danilo Borković“

GRADIŠKA – U sklopu projekta „Integrisana vodovodna infrastruktura – Gradiška istok“, koji je implementiran od strane Grada Gradiška u saradnji sa Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske (IRBRS) i razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), a uz pomoć donatora Vlade Republike Srpske i Vlade Švajcarske, tokom mjeseca maja održana je radionica „Voda za sve“ za učenike OŠ „Danilo Borković“.

Jedan od ciljeva projekta bilo je i povećanje obuhvata djece i mladih koji su upućeni u osnovne principe zaštite životne sredine i savjesno korištenje pitke vode, te je u skladu s tim i organizovana ova radionica, a sve uz pomoć Udruženja „Most“, voditelja radionice Aleksandra Škorića i fotografa i snimatelja Svjetlane Panić i Vladimira Milovca iz Banjaluke.

Radionica je održana u dvorištu Osnovne škole Danilo Borković, za učenike četiri odjeljenja četvrtog razreda. Na radionici je učestvovalo oko 80 učenika gdje je fokus bio na zajedničkom radu, kreiranju velikog kolaž rada na sportskom terenu škole, a glavna ideja bila je voda i to koliko zavisimo od vode.