Naslovna Info Održana osnivačka skupština poljoprivrednog klastera Gradiška – Laktaši – Srbac (GLS): Mali...

Održana osnivačka skupština poljoprivrednog klastera Gradiška – Laktaši – Srbac (GLS): Mali proizvođači zajedno do velikih tržišta

U Laktašima je održana osnivačka skupština poljoprivrednog klastera Gradiška – Laktaši – Srbac (GLS) kojoj su prisustvovali predstavnici opština, gradova, udruženja, zadruga i preduzeća koja se bave otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda iz gradiške regije.

Formiran je i sedmočlani Upravni odbor, a za predsjednika Skupštine je izabran Ilija Gigović iz Gradiške. 

Bojan Balaban, stručni saradnik Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Republike Srpske, uz čiju podršku je ove sedmice formiran klaster, rekao je da je osnovni cilj udruživanje i međusobna saradnja subjekata iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

On je istakao da su već učinjeni konkretni potezi jer su na osnivačkoj skupštini predstavljena dva poslovna plana koji se odnose na otkup voća i povrća od malih poljoprivrednih proizvođača.
– Osnivanjem poljoprivrednog klastera biće omogućeno malim proizvođačima da dođu do velikih tržišta regionalnim planiranjem i organizovanjem perspektivne proizvodnje – rekao je Balaban i dodao će rad klastera pomoći i lokalne uprave sve tri opštine.