Naslovna Sport Fudbal Održana izvještajna Skupština PFS Gradiška

Održana izvještajna Skupština PFS Gradiška

GRADIŠKA – Održana izvještajna Skupština PFS Gradiška Pod predsjedavanjem prvog čovjeka Miloša Brkića održana je izvještajna sjednica Skupštine Područnog Fudbalskog saveza Gradiška, a prihvaćen je jednoglasno izvještaj predsjednika o aktivnostima Upravnog odbora u protekloj 2020. godini koja je bila izuzetno teška i izazovna zbog pandemije korona virusa.

Delegati najvišeg tijela jednoglasno su usvojili finansijski izvještaj za 2021. godinu.

-Najvažnije je da Savez stoji finansijski stabilno i da možemo da sprovodimo planove i akcije koje smo predvidjeli. Bez problema možemo da funkcionišemo. Direktno smo u klubove, za polusezonu, usmjerili 26.000 maraka pomoći uz podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske i taj trend će se nastaviti i u budućnosti. Ovakve stvari i vrsta pomoći klubovima bili su, do sada, nezabilježeni, a želja nam je da sve podignemo na jedan još viši nivo, kako organizaciju klubova tako i samog Saveza – istakao je Zoran Vujat, generalni sekretar PFS Gradiška.

Klubovi i delegati Skupštine dali su bezrezervnu podršku rukovodstvu PFS Gradiška u daljem radu, a pokrenuta je inicijativa prema Upravnom odboru da se pošalje zahtjev Fudbalskom savezu Republike Srpske za formiranje Regionalne lige, grupa Gradiška. Prema planu Upravnog odbora PFS Gradiška u narednom periodu mnogo pažnje biće posvećeno infrastrukturi i poboljšanju uslova rada klubova i njihovog funkcionisanja, kao i omasovljenja omladinskog fudbala.

-Postoje elementi u kojima trebamo i možemo da pomognemo našim klubovima i ovim putem zahvaljujemo se Fudbalskom savezu Republike Srpske na podršci i pomoći našem, ali i svim ostalim područjima. Iza nas su brojna iskušenja i velika problematika, pogotovo posle pandemije korona virusa koja se osetila i na životu i na fudbalu, a u narednom periodu nastojaćemo sve to, na što bolji način, da amortizujemo i podržimo klubove u njihovom nastojanju da prebrode posljedice – rekao je Miloš Brkić, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Gradiška.

Izvor: PFS Gradiška