Naslovna Info Gradiška Održan šahovski turnir za osobe sa invaliditetom „Gradiška 2017“

Održan šahovski turnir za osobe sa invaliditetom „Gradiška 2017“

GRADIŠKA – U organizaciji Udruženja paraplegičara regije Banjaluka- podružnica Gradiška u Kulturnom centru juče je održan Ekipni šahovski turnir za osobe sa invaliditetom „Gradiška 2017“.

Učesnici turnira bili su: Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Gradiška, Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih, Savez invalida rada opštine Gradiška, Opštinsko udruženje oboljelih od PTSP Gradiška, Udruženje amputiraca „UDAS“ Gradiška i organizator Udruženje paraplegičara regije Banjaluka- podružnica Gradiška.

-Ovo je drugi ekipni šahovski turnira u organizaciji našeg Udruženja i izuzetno smo zadovoljni odzivom učesnika. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa sa po tri takmičara, što je ukupno 18 učesnika. Želja nam je da ovaj turnir preraste u tradicionalno takmičenje, sa još više ekipa, rekla je Nataša Švraka, sekretar Udruženja paraplegičara regije Banjaluka- podružnica Gradiška.

Švraka je naglasila da je cilj ovakvih turnira i sličnih aktivnost koje Udruženje paraplegičara organizuje prvenstveno druženje i razonoda za osobe sa invaliditeteom.

– Aktivnosti ovog tipa izuzetno su bitne za sve osobe sa invaliditetom, budući da je većina vezana za kuću i uslovljena raznim stvarima i situacijama. Udruženje paraplegičara regije Banjaluka- podružnica Gradiška nastoji da organizuje što više aktivnosti, druženja i manifestacije, koje su od interesa za osobe sa invaliditetom. U proteklom periodu organizovali smo brojne radionce, gdje smo izrađivali ručne radove, slike , nakit i slično. Nakon završenih radionica upriličili smo i izložbu pirografije i dekupaž u Kulturnom centru, istakla je Švraka.

Pobjednik Šahovskog turnira “Gradiška 2017” je ekipa domaćina i organizatora takmičenja, Udruženju paraplegičara regije Banjaluka- podružnica Gradiška.

IZVOR: Kulturni centar Gradiška