Naslovna Kultura Održan koncert CKUD-a „Lepa Radić“

Održan koncert CKUD-a „Lepa Radić“

GRADIŠKA – CKUD “Lepa Radić“ održalo je godišnji koncert pod nazivom ”Kolo igra a tambura svira”u velikoj sali Kulturnog centra u Gradišci.

Predsjednik CKUD-a Lepa Radić, Davor Simišić, rekao je da godišnji koncert predstavlja krunu njihovog rada i uspješne godine.

Ovom prilikom, brojnoj gradiškoj publici predstavile su se sve grupe društva: dječije grupe, izvođački ansambli, pjevačka grupa i narodni orkestar, a nastupili su i najmlađi članovi iz grupe predškolske sekcije koju CKUD organizuju u saradnji sa Javnom predškolskom ustanovom „Lepa Radić“.

Gosti koncerta bili su članovi Gradskog folklornog ansambla ”Bugojno” iz Bugojna.
Simišić je istakao da su u 2016.godini sproveli tri značajna projekta: ”Gradiški časopis o kulturi i umjetnosti”, ”Vaskršnja smotra dječijeg folklora”, ”Prva smotra dječijeg folklornog stvaralaštva Republike Srpske” i dodao da su prije par dana u Sarajevu potpisali ugovor sa UNDP-em kojim su potvrdili učešće u projektu ”Narodni kostimi Lijevče polja” koji će biti realizovan od 15.decembra do 15.aprila 2017.godine. On je naveo da će u okviru projekta izraditi 50 kompleta muške i ženske nošnje, koje će trajno ostati u fundusu društva i Gradiške.
CKUD „Lepa Radić“ trenutno broji 265 članova.