Naslovna Kultura Održan 18. Sajam kolekcionarstva i antikviteta ‘Denarius’: Antikviteti od perzijskih ćilima...

Održan 18. Sajam kolekcionarstva i antikviteta ‘Denarius’: Antikviteti od perzijskih ćilima do poštanskih marki i starog novca

GRADIŠKA – Više od 40 izlagača iz naše zemlje i regiona izložilo je mnoštvo predmeta u okviru 18. Sajma kolekcionarstva ‘Denarius’, koji je istoimeno udruženje organizovalo u Kulturnom centru u Gradišci.

Jovan Kecman iz Slavonskog Broda izložio je desetak starih fotoaparata i druge antikvitete. Posebno je istakao pesijske ćilime stare 80 godina.

-Ćilimi su na prodaju. Tu su i kovanice prije Drugog svjetskog rata, u toku rata i jugoslovenske kovanice. Imam i jednu interesantnu knjigu koja opisuje ordenje u Jugoslaviji, od 1943. do 1995. Godine, rekao je Kecman, koji prvi put izlaže u Gradišci.

Alen Mešić, predsjednik ‘Denariusa’ i organizator ovog vrhunskog sajma rekao je da je sajam ovaj put i prodajni i izložbeni.

-Tematiku smo uklopili sa izložbom koju smo otvorili u četvrtak – ‘50 godina od zemljotresa u Banjaluci’, gdje će posjetioci moći da, pored različitih stvari vezanih za zemljotres, pogledaju i film koji smo digitalizovali, istakao je Alen Mešić.

Ovo je bio treći ovogodišnji sajam kolekcionarstva „Denarius“ i prema riječima organizatora do sada najposjećeniji.

Osim organizovanja vlastitih sajmova, članovi ‘Denariusa’ neumorno izlažu na sajmovima od Slovenije do Makedonije i u cijelom region važe za najbolje udruženje iz oblasti kolekcionarstva.