Naslovna Info Gradiška Odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u Gradišci i Tesliću

Odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u Gradišci i Tesliću

GRADIŠKA – Odobrenje za održavanje skupštinske sjednice nije dobila opština Han Pijesak, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su Gradiška i Teslić dužni poštovati i preduzimati sve mjere radi zaštite javnog zdravlja, odnosno zdravlja ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa sa čovjeka na čovjeka.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske navode da je obavezna primjena svih zdravstvenih mjera i to dezinfekcije prostora u kojem će se održati sjednice skupština, obavezno korištenje zaštitne maske i rukavica, fizičkog razmaka prisutnih odbornika i lica koja učestvuju u radu zasjedanje, kao i sprečavanje većeg i dužeg socijalnog kontakta.

– Odbornici koji su stariji od 65 godine nisu izuzeti od mjere zabrane kretanja, a s ciljem zaštite lica starije dobi – ističe se u saopštenju. 

Vanredna sjednica Skupštine grada Gradiška, na kojoj bi trebale biti usvojene odluke koje će omogućiti primjenu mjera gradskog Štaba za vanredne situacije koje se odnose na podršku privrednicima i građanima koji su najviše pogođeni pandemijom virusa korona, biće održana u srijedu 15. aprila, izjavio je novinarima gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.