Naslovna Kultura Odigrana predstava za djecu „Pepa Prase- kišni dan“

Odigrana predstava za djecu „Pepa Prase- kišni dan“

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci sinoć je odigrana predstava za djecu „Pepa Prase- kišni dan“ u izvođenju Pozorištanceta „Maslačak“ iz Bijeljine. Predstava je rađena po istoimenom popularnom serijalu, koji obožavaju djeca širom svijeta.

Popularnu porodica prasića, koja se u ovoj predstavi bori sa grmljavinom i pljuskom savršeno su utjelovili glumci: Marija Ćosić , koja tumači lik mame prase, Ivan Petrović, kao tata prase, Natalija Stankić koja igra Pepu Prase i Violeta Galović koja tumači lik DŽordža.

Prema riječima glumice Marije Ćosić, predstava je izuzetno duhovita, pitoma,sa puno gegova i kratkih rečenica, te je kao takva namijenjena za mlađi uzrast i djeca je jako vole.

-Večeras smo za gradišku publiku izveli predstavu „Pepa Prase“ u epizodi kiša“, a to je druga epizoda iz serijalu o porodici prasića iz repertoara,koju djeca i roditelji sa velikim osmijehom na licu prate ,istakla je Ćosićeva.
Prema riječima Ćosićeve, Pozorištance „Maslačak“ sa sjedištem u Bijeljini osnovano je prije tri godine. Pozorišni ansambl čini jedanaest glumaca, a trenutno na repertoaru imaju 25 predstava za djecu, među kojima su: Pepa Prase, Sunđer Bob, Patrolne šape,Maša i Medo, Štrumpfovi i mnoge druge.

Nakon Laktaša i Gradiške, predstava “Pepa Prase“ biće izvedena u Banjaluci i Prijedoru.