Naslovna Kultura Odigrana predstava „Taksimetar“ Gradskog pozorišta Jazavac

Odigrana predstava „Taksimetar“ Gradskog pozorišta Jazavac

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci sinoć je izvedena predstava „Taksimetar“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke, u kojoj glavne uloge igraju banjalučki glumci Željko Stjepanović i Aleksandar Runjić.

Aleksandar Runjić, koji u predstavi igra više uloga, istakao je da riječ o izuzetno zahtjevnom pozorišnom komadu ,budući da se u jako kratkom vremenu njegovi likovi mjenjaju na sceni.

-Predstava govori o odnosu oca i sina. Otac je prije mnogo godina napustio svog sina i porodicu,a nakon dvadeset godina dolazi do njihovog ponovnog susreta. U želji da razljuti i povrijedi oca, sin mu se predstavlja kao transvestit, objasnio je Runjić.

Predstava“Taksimetar“ premijerno je izvedena na prošlogodišnjem Festivalu mladog glumca “Zaplet“ u Banjaluci i od tada se nalazi na redovnom repertoaru Pozorišta „Jazavac“.

Glumac Željko Stjepanović ističe da je predstava “Taksimetar“ rađena na osnovu savremenog dramskog tekst slovenačkog tekstopisca Gorana Vojinovića, dok režiju potpisuje Slobodan Perišić.

-Predstava donosi priču o taksisti koji dugi niz godina radi u Banjaluci, te svemu onome što se dešava prilikom vožnje različitih mušterija. Od komičnih do dramskih i dramatičnih situacija u životu jednog taksiste, naveo je Stjepanović.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović istakao je da gostovanje predstave „Taksimetar“ u Gradišci, predstavlja nastavak uspješne i dugogodišnje saradnje sa Gradskim pozorištem „Jazavac“ iz Banjaluke.

-Saradnja sa pozorištem “Jazavac“ traje već deset godina od osnivanja pozorišta u Gradišci.

Riječ je o pozorištu koje je nama u samim počecima mnogo pomoglo svojim iskustvom. Sada već tradicinalno naše predstave izvodimo na sceni Pozorišta „Jazavac“, a oni gostuju kod nas, istakao je Vidović.

Vidović je ovom prilikom najavio novu predstavu Gradskog pozorišta Gradiška “Veseli kvartet“ u režiji Lilijane Ivanović, čija premijera će biti 8.novembra u Kulturnom centru.

Pored predstave „Veseli kvartet, Gradsko pozorište Gradiška priprema i novu predstavu za djecu koja će najmlađoj publici biti predstavnjena 23.decembra.