Naslovna Kultura Odigrana predstava “Ja(o) meni” (FOTO)

Odigrana predstava “Ja(o) meni” (FOTO)

GRADIŠKA – Pozorišna, urnebesna komedija “Ja(o) meni” održana je sinoć u Kulturnom centru Gradiška.

Sama tematika predstave Ja (o) meni, je uobičajeni vapaj svakog pojedinca kada se sretne sa administracijom na ovim prostorima, pa tako i izvjesnog Blagoja Panajotovića (Srđan Ivanović), koga pozivaju u regrutni centar gdje ga dočekuje ljekar-psihijatar po činu kapetan LJudmila Krga (Mina Lazarević) i tu kreće niz peripetija i urnebesnih situacija da se dokaže da li je gospodin Panajotović sposoban ili doživotno nesposoban.

Iskoristili smo priliku i razgovarali sa glavnim akterima predstave:

Publika je željna dobrih predstava. Koliko je to humor koji je najpotrebniji?

Srđan Ivanović: Bolje nego vakcine. Ja bar tako mislim. Provjerite antitijela poslije predstave, ako nisu povećana odmah vraćamo novac.

Koliko se vi zabavljate?

Ivanović: Uzajamno je, jer i mi smo se poželjeli predstava kao i publika. Drago mi je da igramo u ovoj sali koja je veća. Interesovanje je veliko. Misija nam je da vratimo osmjeh na lica ljudi.

Večeras ste u Gradišci. Komedija je. O čemu se radi? Šta očekujte od publike?

Mina Lazarević: Publika je željna, koliko mi publike, toliko publika nas. Pogotovo ovakvog jednog sadržaja koji vam pruža preko sat vremena dobre zabave, dobrog zdravog humora i smjeha. Mislim da je to u ovom savremenom svijetu najbolja terapija.
Ovo je priča o nečemu sa čime se svako susreo barem jednom u životu, a to je birokratija. Priča je o čovjeku koji je ni kriv ni dužan dobio poziv za regrutaciju u svojim kasnim četrdestim godinama, a ja sam pri vojsci psihijatar koji odlučuje da ili ne. Vrlo duhovito ispričana priča o tome šta se dešava kada dođeš na mjesto gdje baš i ne voliš da dođeš.