Naslovna Info Gradiška Odborničke liste u žiži javnosti u Gradiški: Najviše novih imena u SNSD-u

Odborničke liste u žiži javnosti u Gradiški: Najviše novih imena u SNSD-u

GRADIŠKA – Gradiški odbor SNSD-a prvi je obelodanio odborničku listu kojom će izaći na oktobarske izbore. Drugi još uvek kalkulišu ali su i  njihovi kandidati uglavnom poznati.

U SNSD-u, koji u sadašnjem skupštinskom sazivu ima deset odbornika, „EuroBlicu“ je rečeno da će nosilac liste biti Milenko Pavlović, bivši direktor IRB-a i zamenik načelnika u mandatu Nikole Kragulja. Osim Pavlovića za odbornike će se u ime SNSD-a boriti Ranka Perić Romić, Željko Sladojević, Igor Marčeta, Sara Šmitran, Denis Šulić, Marko Šukalo, Stojan Vuković, Mirko Čupić, Bojan Vujanović, Danijela Rosić Malinović, Marica Bubulj, Nevena Rakić, Zvjezdan Panić, LJubiša Bencuz, Zoran Golić, Tomislav Kovačević i drugi. U poređenju sa odborničkom listom pre četiri godine, evidentna su nova imena, najviše iz redova omladine i žena.

Zoran Adžić, predsednik OO SNSD-a smatra da je podmlađivanje odborničkog kadra te davanje šanse višegodišnjim aktivistima sa šireg opšštinskog područja, bila neminovnost.

zoran adzic pre oo snsd gr

-Shvatili smo da je nova energija naša neminovnost i šansa. SNSD ima snažan kadrovski potencijal u Gradiški, što je dokazno na parlamentarnim izborima pre dve godine – pojasnio je Adžić „EuroBlicu“. On naglašava da se nisu odrekli ni zaslužnih kadrova kao što su bivši načelnik Nikola Kragulj i predsednik SO Uroš Grahovac, čija uloga je i dalje veoma značajna. U SDS-u je izvesno da će prvi na listi biti Đorđe Krčmar, predsednik opštinske organizacije i poslanik u Parlamentu BiH. On je našoj redakciji rekao da su “na listi najbolji kadrovi koje stranka ima u  svojim redovima”. Krčmar je zbegao da pominje imena, bez obzira što u SDS-u saznajemo da je eksluzivitet u odlučivanju poveren načelniku Zoranu Latinoviću (SDS). Na listi će, navodno biti Saša Lazić, Vujadin Miljić, Milorad Đukić, Vanja Stojnić, Slobodan Vidović, Ljubiša Igumanović… Čelnik PDP-ove liste biće Milan Švraka, predsednik opštinskog odbora a slede Anka Grabović, Olivera Ćosić, Dušan Vukota, LJubimko Čakalj, Goran Bijelić, Radislav Dončić, Snježana Vrljanović, Dijana Babić, Srećko Sladojević,  Dragoslav Bjelovuk…

-Još nismo utvrdili redosled ali je jasno da imamo proverene i ugledne kandidate odane partiji. Očekujemo bolji rezultat nego pre četiri godine – smatra Radislav Dončić, član najužeg rukovodstva PDP-a. Optimisti su takođe i u DNS-u gde je ove sedmice odlučeno da noslac liste bude Dane Malešević, predsednik Regionalnog odbora. Na listi ove partije takođe su Vladimir Janković, Sanja Bajić, Suzana Ilić, Marinko Šljivar, Slavko Mekinjić, Dragutin Kovačević, Danijel Trifunović…

Rekordan broj partijskih prijava

Prema preliminarnom pregledu overenih političkih lista od strane CIK-a BiH, na izborima u Gradiški učestvovaće 23 političke partija, tri nezavisna kandidata za odbornike i pet kandidata za načelnika.

Milan Pilipović EeroBlic