Naslovna Info Odbor za bezbjednost zatražio smjenu Mihajilice

Odbor za bezbjednost zatražio smjenu Mihajilice

Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS većinom glasova zatražio je danas smjenu Milanka Mihajlice, predsjednika Odbora.

Kako je rekao Zoran Adžić, zamjenik predsjednika Odbora i član SNSD-a, Mihajlica je optužio MUP RS zbog pljačke koja se desila a da prethodno nije sazvao sjednicu Odbora. Na taj način je, kako je ocijenio, nanio štetu jednoj od rijetkih važnijih insistucija RS čija nadležnost nije prenesena na nivo BiH.

-Mi osuđujemo pljačku koja se desila, ali se ne može osuditi cijela institucija zbog pojedinih njenih pripadnika- istakao je on. “Predsjednik odbora je prije svojih javnih istupa trebao sazvati sjednicu Odbora. Na način kako je to uradio nanio je štetu Odboru i institucijama RS.”

S druge strane, Mihajlica je ocijenio da optužbe Specijalnog tužilaštva pokazuje da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi i da je to dovoljan razlog da se skrene pažnja na političku i svaku drugu krizu u RS.

-Po zvaničnoj optužnici Specijalnog tužilaštva RS imamo organizovanu kriminalnu grupu u elitnoj jedinici MUP-a. i ako neko ko je upozoravao i skretao pažnju javnosti na slabosti u toj instituciji, onda sam to ja. I ako ja sad treba da budem smijenjen zbog toga, onda to u suštini govori u kakvom je stanju RS- rekao je Mihajlica.

On je naveo da od ranije postoji plan njegove smjene kako bi se na njegovo mjesto postavio neko je podoban SNSD-u.

Mihajlica je najavio da će Savez za promjene najvjerovatnije zaražiti posebnu sjednciu povodom dešavanja oko oružane pljačke.

Sjednici je prisustvova Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je podnio izvještaj, i direktor Policije RS Gojko Vasić.

(NN)