Naslovna Sport Ostali sportovi Odbojkašice Kozare na visini zadatka

Odbojkašice Kozare na visini zadatka

U 5. kolu II lige ŽOK “Kozara” u Mrkonjić Gradu rezultatom 1:3 po setovima, savladali su ŽOK “Balkana” i tako zadržali ulogu lidera na tabeli. 

Forma Kozare ove sezone itekako je tempirana na pravi način, adekvatnim radom te prenesenom voljom za pobjedom. Ovaj put “žrtve” odbojkaške čete šefa stručnog štaba Sandića bile su odbojkašice Balkane iz Mrkonjić Grada.

Furioznim startom na početku meča djevojke iz Gradiške počistile su protivnika, prvi set osvojile rezultatom 11:25, te na taj način napravili idealnu psihološku i terensku inicijativu za ostatak meča. U drugom setu zadržan je nalet gostiju, ovaj put rezultat 18:25.

Odbojkašice ŽOK “Kozara” s trenerom Sandićem.

Baš kada su svi prisutni od igrača na terenu, pa do publike i trenera pomislili da bi ovo mogao biti rutinski meč sa konačnim rezultatom 0:3, odbojkašice iz Mrkonjića pokazale su “zube” i osvojile treći set s pet poena razlike, 25:20.

Na kraju, to je bio sav otpor koji su pružili gostima iz Gradiške, jer to nije bilo dovoljno za malo sportsko čudo i preokret, pa je četvrti set završen sa 23:25 za goste i kraj meča.

ŽOK “Balkana MP” Mrkonjić Grad – ŽOK “Kozara” Gradiška 1:3 (11:25, 18:25, 25:20, 23:25)

Sastav Kozare u ovom meču: Mirjana Švraka, Nevena Bunić, Dajana i Jovana Jakovljević, Jovana Bojanić, Marija Gvozden, Ivana Miljević, Teodora Vidović, Sara Kapur, Ana Kragulj. Trener: Sandić Darko