Naslovna Info Hronika Odbio da se zaustavi, oduzet mu auto zbog kazni

Odbio da se zaustavi, oduzet mu auto zbog kazni

SRBAC – Policija u Srpcu oduzela je automobil fiat bez registarskih oznaka od vozača M.D. iz Srpca koji duguje 3.075,40 КM kazne, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, policajci su sinoć oko 21 čas u mjestu Кukulje, opština Srbac, pokušali zaustaviti navedeni putnički automobil, ali se isti nije zaustavio na znak “STOP” policijskog službenika.

Nedugo zatim, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, navedeni automobil je viđen ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Кukulje, te je izvršenom kontrolom utvrđeno da je vozilom upravljao Srpčanin M.D.

“Daljom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo neregistrovanim vozilom, te da kod sebe nije imalo važeću vozačku dozvolu, a isto je odbilo da se podvrgne testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 3.075,40 КM”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Protiv M.D. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Izvor: NN

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.