Naslovna Info Gradiška Oboljeloj djevojčici iz Srpca neophodna krv, potrebne i novčane donacije

Oboljeloj djevojčici iz Srpca neophodna krv, potrebne i novčane donacije

Djevojčici Jeleni Ljubojević iz Srpca kojoj je ustanovljena akutna mijeloidna leukemija prije desetak dana neophodna je krv zbog čega se mole svi davaoci sa krvnom grupom 0+ i 0- da se jave njenom ocu Zoranu na broj telefona 065 781 767. Ona se trenutno nalazi na Odjeljenju za hematoonkologiju i imunologiju Klinike za dječije bolesti u Banjaluci.

Teško stanje u kojem se nalazi ova desetogodišnja djevojčica dirnulo je mnoge Srpčane ali i ljude van teritorije naše opštine, pa ne sumnjamo da će se javiti brojni humanisti sa željom da pomognu.

Jeleni je ustanovljena leukemija prošlog ponedjeljka kada je otišla kod ljekara na rutinski pregled. Tada joj je dijagnostifikovana upala grla, zbog čega ju je porodični ljekar Mirko Stojić uputio na dodatne kontrole u Banjaluku. Tu je uočen visok nivo leukocita u krvi i već tada se posumnjalo da se radi o teškoj bolesti.

Nalazi su ubrzo ponovljeni i tada je potvrđeno da se radi o opakoj bolesti koja zahtjeva dugotrajno liječenje i ona je trenutno podvrgnuta hemoterapiji.

“Bilo nam je jako teško kad smo saznali dijagnozu. To je naše najmlađe dijete i naša mezimica. Svijet nam se okrenuo i sve to teško podnosimo ali moramo ostati hrabri zbog nje. Moja supruga je cijelo vrijeme uz nju na Klinici i gotovo da se ne odvajaju”, kaže otac Zoran.

Dugotrajno liječenje zahtjeva i velike troškove pa je samo za ovih desetak dana Zoran potrošio oko 5 hiljada maraka na lijekove i terapije koji su bili prijeko potrebni. Neke od njih morao je nabavljati čak iz Njemačke zbog problema sa Jeleninim bubrezima.

Prema njegovim riječima, Jelena će biti podvrgnuta intenzivnom kliničkom liječenju najmanje 6 do 7 mjeseci a ukoliko se terapija bude dobro odvijala, njeno stanje će biti neprestano praćeno narednih 5 godina i u tom periodu će takođe biti podvrgnuta medicinskom tretmanu.

Veliki dio troškova liječenja će snositi Fond zdravstvenog osiguranja RS ali se i pored toga moraju izdvojiti ogromna finansijska sredstva, jer ukoliko dođe do pogoršanja stanja moraće se nabaviti određeni lijekovi koji se neće moći finansijski pokriti preko Fonda.

Zbog toga se zamoljavaju sva preduzeća, kompanije, organizacije i pojedinci i svi ljudi velikog srca da u skladu sa svojim mogućnostima izdvoje sredstva kako bi pomogli Jelenino liječenje i ponovo vratili osmijeh na njeno lice. Ona je prije ove opake bolesti bila aktivan član Folklornog društva “Beli anđeo” u Srpcu a u školi je svi znaju kao primjernog i dobrog đaka i njeni drugari jedva čekaju da je u skorije vrijeme ponovo vide u školskim klupama.

Broj tekućeg računa za uplate u Republici Srpskoj i Federaciji BiH otvoren je na broj: 5687035000234478.

Uplate iz inostranstva se mogu izvršiti preko Western Uniona na ime: Zoran Ljubojević, 29. novembra BB, Srbac.

 

Otvoren je i devizni račun za uplate na ime Zoran (Miloš) Ljubojević, 29. novembra BB, Srbac, Republika Srpska.

 

Broj deviznog računa je BA395687035411700427 a korespodentne banke su sledeće:

Austrija: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG,  S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Njemačka: COMMERZBANK AG, S.W.I.F.T. : COBADEFF

Litvanija: SIAULIU BANKAS AB, S.W.I.F.T. : CBSBLT26

Slovenija: BANKA KOPER DD, S.W.I.F.T. : BAKOSI2X

                 ABANKA VIPA DD LJUBLJANA, S.X.I.F.T. : ABANSI 2X

Srbija: VOJVOĐANSKA BANKA A.D., S.W.I.F.T. : VBUBRS22

            KOMERCIJALNA BANKA AD, S.W.I.F.T. :KOBBRSBG

Hrvatska: ZAGREBAČKA BANKA AD, S.W.I.F.T. : ZABAHR2X

Italija: UNICREDITO ITALIANO SPA, S.W.I.F.T. : UNCRITMM

Rusija: ZAO UNICREDIT BANK, S.W.I.F.T. : IMBKRUMM

Australija: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Kanada: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Švajcarska: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Danska: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Velika Britanija: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Norveška: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW

Švedska: RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG, S.W.I.F.T. : RZBAATWW