Naslovna Info Gradiška Obilježena slava grada Gradiška – Mala Gospojina (FOTO/VIDEO)

Obilježena slava grada Gradiška – Mala Gospojina (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Svetom liturgijom u hramu Pokrova Presvete Bogorodice počelo je obilježavanje Male Gospojine krsne slave grada Gradiška.

Potom su u Kulturnom centru Gradiška u pristustvu zvanica iz grada te predstavnika Vlade Republike Srpske i NSRS osvještani slavski kolač i koljivo.

Potom je gradonačelnik Zoran Adžić u pozdravnom govoru istakao najnovija dostignuća u Gradišci, što je preciznije predstavljeno u kratkom filmu o Gradišci danas.

U drugom dijelu slavske svečanosti dodjeljene su zahvalnice i povelje zaslužnim građanima i organizacijama grada Gradiška, Zahvalnice za veliki doprinos u različitim sferama života dodijeljene su profesoru Vladimiru Stanišljeviću – za izuzetne zasluge u oblasti obrazovanja, Milanu Đurđeviću posthumno – za izuzetne zasluge u oblasti arheologije, Milanu Stojniću – za postignute rezultate u sportskom automobilizmu, Dragoslavu Šiniku – za uzezetne zasluge u oblasti humanitarnog rada, preduzećima Ella Tekstil, Latonedil BiH, Zanatskoj radnji Limont iz Rovina i Farmi Tošić iz Elezagića.

Povelje su dodijeljene doktoru Saši Vujnoviću i Javnoj ustanovi Zavičajni muzej Gradiška.

A evo šta su nakon dodjele visokih priznanja izjavili dobitnici najviših priznanja. Osim nagrađenih i gradskog rukovodstva svečanosti su prisustvovali i odbornici Gradske skupštine Gradiška, narodni poslanici iz Gradiške, predstavnici Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, predstavnici sve tri vjerske zajednice i drugi gosti.

Video:

Foto galerija: