Naslovna Info Gradiška OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE

OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE

GRADIŠKA – Boračka organizacija opštine Gradiška obilježila je danas krsnu slavu – Mitrovdan, služenjem svete liturgije i parastosa za poginule borce u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, te polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradišci.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima položili su predstavnici opštine Gradiška, Opštinske boračke organizacije, predstavnici Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Gradiške brigade, te predstavnici 19. Srbobranske brigade i SUBNOR-a.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić rekao je da je srpski borac, kada nije imao čime da slavi i kada je ratovao u rovu – slavio slavu sa hljebom i solju, te da treba da slavi i u miru, kada ima mnogo više i svoju državu Republiku Srpsku.

-Boračka organizacija Republike Srpske nakon obilježavanja slave vraća se svojim svakodnevnim aktivnostima – poboljšanju statusa boračke populacije, što je i osnovni zadatak Organizacije – rekao je Miletić.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da lokalna uprava želi da čuva uspomenu na ljude koji su dali živote za Republiku Srpsku, koju treba čuvati i razvijati.

-Naša obaveza je da se prisjetimo poginulih boraca, da vodimo računa o njihovim porodicama i ratnim vojnim invalidima koji su dali najveću žrtvu za Srpsku – naglasio je Adžić.

Srna, Moja Gradiška