Naslovna Info Gradiška Obilježena krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana

Obilježena krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana

GRADIŠKA – Povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, u Gradišci je danas u hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena Sveta liturgija i pomen poginulim borcima, nakon čega je služen parastos i položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je slava Boračke organizacije prilika da još jednom pomenu svoje poginule saborce i na slavskom ručku ugoste predstavnike ustanova i organizacija sa kojima sarađuju.

Gagić je istakao da je cilj da Gradska boračka organizacija u nrednom periodu još aktivnije radi i da u saradnji sa institucijama doprinese poboljšanju statusa boračke populacije.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su borci stvorili Republiku Srpsku i da je period njenog stvranja bio period kada su svi bili jedinstveni u namjeri da odbrane svoju zemlju i ostanu da u njoj žive.

„I danas, kada je Republika Srpska pred velikim izazovima , moramo da budemo jedinstveni zbog novih generacija i zbog boraca koji su ugradili svoje živote u njene temelje. Ne smije nam ništa biti bitnije od Republike, jer je ona garancija našeg opstanka na ovim prostorima“, zaključio je Adžić.

On je istako da Gradska uprava i Vlada Republike Srpske moraju da vode računa o borcima, porodicama poginulih boraca i njihovoj djeci, da se trude da zbrinu socijalno urožene i stvaraju bolje uslove za život svih građana.

Vjence na spomen obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici grada Gradiška, Gradske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, SUBNOR-a, Policijske uprave Gradiška i SNSD-a.

Foto galerija: