Naslovna Info Gradiška Obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiška, javnom kampanjom koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod sloganom „Izaberi prave vrijednosti“, obilježila je Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti, a sa ciljem da se javnost upozori na sve štetnosti i posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droga.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška su danas, u Gradišci, u ulici Vidovdanska, građanima dijelili promotivni materijal, koji sadrži osnovne informacije o najčešće upotrebljavanim drogama, njihovom štetnom djelovanju na čovjekov organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja početnih simptoma kod lica koja konzumiraju drogu, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi – žrtava zloupotreba droga.

Policijska uprava Gradiška, je u periodu januar-novembar tekuće godine, evidentirala 16 krivičnih djela i 50 prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga.

U navedenom periodu, ukupno je oduzeto 2.240.53 grama marihuane, 2.73 grama kokaina, 232.3 grama amfetamina, 23 komada kanabis stabljike, 15 komada kanabis sjemenki i 51 komad ekstazija.
Ponekad je veoma teško, naročito u početku, prepoznati simptome zloupotrebe psihoaktivnih susptanci, a ponekad se to i ne želi, naročito od strane roditelja, te apelujemo roditeljima i drugim građanima da pomognu mladoj osobi, da se oslobode zavisnosti prije nego što nastanu trajne razorne posledice na zdravlje i ličnost i ukupan položaj osobe koja tek što je zakoračila u život.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.