Naslovna Info Gradiška Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – 3. decembar (FOTO)

Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – 3. decembar (FOTO)

GRADIŠKA – Koordinacioni odbor invalidnih udruženja grada Gradiška organizovao je danas u gradiškom Kulturnom centru okrugli sto povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom – 3. decembra.

Prisutnima su se obratili predstavnici udruženja, koji su kao najveće problame lica sa invaliditetom istakli problem nezaposlenosti  i loš materijalni položaj.

Koordinacioni odbor invalidnih udruženja grada Gradiška dodjelio je zahvalnice gradonačelniku Zoranu Adžiću te diretorima javnih ustanova i preduzeća koje su pomogle rad ovih udruženja.

Adžić  je rekao da Gradska uprava brine o osobama sa invaliditetom koje su najosjetljivija kategorija naših sugrađana.

“Grad Gradiška je jedna od rijetkih lokalnih uprava na prostoru Republike Srpske koja je sva udruženja  i organizacije uvrstila u gradski  bužet i trudimo se da u skladu sa projektovanim sredstvima  pomognemo svim udruženjima i olakšamo njihovu situaciju”, istakao je Adžić i dodao da finansiraju i brojne aktivnosti ovih udruđenja.

Adžić je naveo Gradiška izdvaja jedan odsto gradskog budžeta za ova udruženja te dada ako se gledaju sredstva koja se izdvajaju  putem Centra za socijalni rad možemo vidjeti da su ona dosta veća.

Kordinacioni odbor invalidih udruženja grada Gradiška dodjelio je zahvalnice Radio Gradišci, Razvojnoj agenciji  Gradiška, gradiškom Domu zdravlja, Apoteci i Vodovodu.

Sekretar Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Gradiška, Ljubinka Radonjić Zlojutro dodjelila je polaznicima 13 javnih ustanova sa područja grada, diplome za završen prvu nivo obuke u komunikaciji sa gluvim licima.

Opširnije na Radio Gradiška

Foto galerija: