Naslovna Info Gradiška OBILJEŽEN DAN BORAČKE ORGANIZACIJE RS U GRADIŠCI

OBILJEŽEN DAN BORAČKE ORGANIZACIJE RS U GRADIŠCI

GRADIŠKA – Povodom obilježavanja Dana Boračke organizacije predstavnici Bračke organizacije opštine Gradiška, načelnik opštine, Zoran Latinović i članovi porodica poginulih boraca, položili su danas vijence na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradišci.

Načelnik opštine Gradiške Zoran Latinović, rekao je da obilježavanje Dana Boračke organizacije i polaganje vijenaca na spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, nosi puno simbolike, jer se odaje pošta onim ljudima koji su dali svoje živote za slobodu i dostojanstven život srpskog naroda na ovim prostorima.

On je podsjetio da se očekuje se završetak izgradnje još jedne zgrade sa 23 strana za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, čime bi sa ukupno 92 izgrađena stana na području Gradiške bio realizovan Program stambenog zbrinjavanja boračke populacije.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije, Zoran Lazić, rekao je da su, osim na novoizgrađenom centralnom spomen-obilježju u Gradišci, vijenci danas položeni i na oko 20 mjesnih spomen obilježja.

-Još devet mjesnih organizacija na području opštine Gradiška nema spomen-obilježja sa uklesanim imenima poginulih boraca iz tih mjesta. U narednom periodu prioritet opštinske Boračke organizacije biće upravo izgradnja spomen-obilježja u svim mjestima i izgradnja centralne spomen-sobe, u kojoj će biti uklesana imena svih poginulih boraca sa područja gradiške opštine – naveo je Lazić.