Naslovna Kultura “OBIČNO VEČE”: Gutovića ispratili gromoglasnim aplauzom i ovacijama

“OBIČNO VEČE”: Gutovića ispratili gromoglasnim aplauzom i ovacijama

GRADIŠKA – Bard srpskog glumišta Milan Lane Gutović izveo je svoj poznati pozorišni kabare „Obično veče“ u gradiškom Kulturnom centru.

Riječ je o predstavi čiju režiju i tekst potpisuje sam Gutović, a koja govori o životu na jedan satiričan, ali i crnihumoran način. Nastala prije tri decenije, od kada ne gubi na popularnosti, te je jedna od kultnih predstava beogradske publike.

Do sada je gostovala na skoro svim kontinentima i većini glavnih svjetskih metropola.

-Ova predstava, bio je moj odgovor na komplikovane predstave, sa velikom scenografijom, balerinama, muzikom, te sam odlučio da se sam pojavim na sceni u predstavi „Obično veče“. Kako sam stario, ova predstava je doživljavala metamorfoze, preživljavala, mjenjala se, jedino sam ja ostao isti,istakao je Gutović.

Svojim specifičnim humorom, više od sat i po vremena, Gutović je komentarisao društvenu situaciju, žene, muškarce, ljubavne probleme, te oduševio i nasmijao gradišku publiku do suza.

Glumac Lane Gutović kojeg danas svi poistovjećuju sa Srećkom Šojićem iz popularnog filma Tesna koža, istakao je okosnica kabarea „Obično veče„ na početku bila politikčka situacija.

Nakon što je politika postala banalna,prešao sam na na obične teme,koje zanimaju običnog čovjeka, a tako je i danas, naveo je Gutović.

Gutović je istakao da razlog dugovječnosti predstave i ključ uspjeha, zadovoljna publika i aplauz, koji dobije nakon svake „Obične večeri“.

Predstavu „Obično veče“ gledalo je preko 500 posjetilaca svih generacija, koji su Gutovića ispratili gromoglasnim aplauzom i ovacijama, kao nagradu za veče ispunjeno smijehom.

KC Gradiška