Naslovna Info Obezbijediti uslove za korišćenje auto-staze u Zalužanima

Obezbijediti uslove za korišćenje auto-staze u Zalužanima

Laktaši – Auto-staza, koja se nalazi na području nekadašnje kasarne “Krajiških brigada” Zalužani, s obzirom na to da ne ispunjava potrebne aspekte bezbjednosti, neće biti u upotrebi dok ovi aspekti ne budu obezbijeđeni.

Rekli su ovo u opštini Laktaši, koja je jedini vlasnik područja na kojem se nalazi ova auto-staza.

– Planirani radovi na otvaranju putne komunikacije za naselja Trn, Jablan i Bukovica predviđeni su kao privremeno rješenje, ali to ne znači da ljubitelji auto-moto sporta neće biti u mogućnosti da koriste auto-stazu za vrijeme održavanja trka – naglasili su u ovoj opštini.

Dodali su da su informacije, koje su se pojavile proteklih dana, netačne, te da su zbog pojedinaca i njihovih ličnih interesa zloupotrijebljeni iskreni ljubitelji auto-moto i karting sporta.

– Ova lokalna zajednica nema zaključen nijedan ugovor sa fizičkim ili pravnim licem o korišćenju ove auto-staze. Ubuduće svako narušavanje vlasništva i ometanje ovlašćenih službenih lica opštinske uprave u radu, biće sankcionisano u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima – poručili su u ovoj opštini.

Napomenuli su da, osim u slučaju kada je trebalo delegirati odgovornost za nesrećni slučaj, kada je na pomenutoj stazi u avgustu 2015. godine, u sudaru kamiona i motocikla, stradao mladić R. M. (28), nisu obaviješteni o bilo kojim aktivnostima koje su se odvijale na tretiranom području niti se sa njima iko konsultovao u vezi sa bilo čim.

 

Glas Srpske