Naslovna Info BiH NSRS o Prijedlogu zakona o gradu Gradiška (RTRS plus)

NSRS o Prijedlogu zakona o gradu Gradiška (RTRS plus)

GRADIŠKA – Narodna skupština Republike Srpske nastavila je zasjedanje razmatranjem Prijedloga zakona o gradu Gradiška i izmjenama pratećeg Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske.

Tokom objedinjene skupštinske rasprave o ova dva prijedloga zakona, poslanik SNSD-a Denis Šulić založio se za potrebu da se maksimalno i ravnomjerno razvija Republika Srpska.

On je rekao da će Gradiška, dobijanjem statusa grada, imati mogućnost da se dodatno razvija u svim oblastima života.

Poslanik SNSD-a Ognjen Žmirić predložio je Vladi Republike Srpske da, po dobijanju statusa grada, u Gradišci održi jednu od sjednica.

>>> Prenos na RTRS plus <<<

11.00 – Prijedlogom zakona o gradu Gradiška ispunjeni su svi uslovi za promjenu statusa opštine Gradiška u grad, rekla je pomoćnica ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Slavica Lukić.

Obrazlažući ovaj prijedlog zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Lukićeva je podsjetila da je opština Gradiška, dostavljanjem elaborata o opravdanosti zahtjeva za sticanje statusa grada i odluke Skupštine opštine Gradiška upućenog Vladi, pokrenula postupak za dodjelu statusa grada.

Lukićeva je obrazložila Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, ističući da je razlog za njegovo donošenje usklađivanje sa Zakonom o gradu Gradiška kojim Gradiška stiče status grada.