Naslovna Info Gradiška Novo Milanović farmer, sportski radnik i odbornik (FOTO/VIDEO)

Novo Milanović farmer, sportski radnik i odbornik (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – U farmi  Nove Milanovića u Cerovljanima svakoga trenutka na hrani je do 300 svinja,svih kategorija. Godišnja produkcija je do četiri hiljade svinja.

Ovoga ljeta cijene svinja su izuzetno niske, prvenstveno zbog prekomjernog i nekontrolisanog uvoza živih svinja i smrznutog mesa. Milanović upozorava nadležna ministarstva da se pozabave ovim problemom, jer bi naredna jesen mogla donijeti nove probleme.

Pratite nas na youtube kanalu Moja Gradiška TV!

-Trenutno na području Gradiške ima oko 30 hiljada svinja – tovljenikai preko šest hiljada bikova. To je ogromna količina, a cijene  loše, prodaja gotovo i da ne ide. Uvozni lobi je veoma jak, ukoliko država ne zaštiti vlastitu proizvodnju jesenja sjetva bi mogla biti upitna tvrdi Milanović.

Za održavanje vlastite farme Novo Milanović obrađuje od 25 do  30 hektara zemljišta. Žitarice su odlično rodile, kukuruz izgleda fantastično.

-Ostvario sam prinos pšenice od osam tona po  hektaru sa hektolitrom preko 80. I kukuruz odlično izgleda.Imam vlastitu mješaonicu stočne hrane, traktore i sve priključke.

Poslovi su ustaljeni i sve se obavlja rutinski, uz angažovanje dva radnika i povremeno i sezonskih radnika, kažeMilanović.

Novo Milanović je i odbornik i priznat je sportski radnik.  Stigne na sve strane. U toku je izgradnja sportskog kompleksa sa prelijepom terasom-baštom. Kaže da je dragocjena pomoć preduzeća ‘Matić’, koje osim što zapošljava  više od stotinu radnika značajno podržava mnoge akcije.

I stadion FK Torpedo je za respekt i spada među najbolje i najuređenije sportske objekte u gradu.

-Veoma je važno da u selu imamo dosta mladih i složnih ljudi. Uživamo i veliku podršku gradonačelnika Zorana Adžića. Želimo da mladim ljudima stvorimo odličan ambijent za ostanaki privređivanje. A tu se osim putne infrastrukture podrazumijevaju i radna mjesta, sadržaji za sport i kulturu, kompletan ambijent. Vidjećete za desetak dana kada ovaj kompleks otvorimo, Cerovljani će biti najljepše selo ne samo u Gradišci,veći šire, poručio je Novo Milanović, farmer, aktivista, odbornik i istaknuti sportski radnik.

Foto galerija: