Naslovna Info Novi radari “love”: Za pet minuta četiri prekršaja na autoputu Gradiška –...

Novi radari “love”: Za pet minuta četiri prekršaja na autoputu Gradiška – Banjaluka

Gradiška – Za samo pet minuta četiri prekršaja. Sve je to na autoputu Banjaluka-Gradiška, uredno zabilježio najnoviji radar koji ima mogućnost da precizno, istovremeno, mjeri brzinu vozila u čak šest saobraćajnih traka, u oba smjera.

Laserski uređaji mjere brzinu vozila i na 500 metara udaljenosti.

“Automatski se ti podaci u digitalnoj formi snimaju zbog bezbjednosti ti podaci koji su snimljeni u dokazivanju orekršaja onin se i kriptuju i preko USB porta se prenosi se i dalja obrada za obradu prekršaja”, rekao je Siniša Modić, inspektor Uprave policije.

Prije Banjaluke radar je testiran na području Doboja, gdje je zabilježeno čak 6808 prekršaja za 190 sati. Na oku su, za sada, vozači na širem području Banjaluke.

Bila kiša, snijeg, vrućine, noć, dan-dual refleks radari funkcionišu bez greške i problema. Svaki od ovih uređaja ima i posebnu memoriju na koju policajac ne može da utiče čime se, kažu u MUP-u značajno smanjuje mogućnost korupcije.

Na našim drumovima, tvrde vozači, vozi se kao, na divljem Zapadu. Što se njih tiče, što više radara i novčanih kazni tim bolje.

Sve do 12.-og marta, uz ostale radare, dva nova uređaja krstariće Banja Lukom, a potom će kontrolisati vozače i u drugim gradovima Srpske. Onima koji budu ”uhvaćeni”, stiže kazna u plavoj koverti na kućnu adresu.

ATV BL