Naslovna Info Gradiška Novi koncept radio programa, uskoro TV signal: Viši medijski standardi u Gradiški

Novi koncept radio programa, uskoro TV signal: Viši medijski standardi u Gradiški

GRADIŠKA – Uz podršku gradske uprave, efikasnijom saradnjom sa javnim preduzećima, snažnijim marketinškim iskorakom te angažovanjem radnika i saradnika, u Gradiški je zaživio novi medijski koncept.

Program Radio Gradiške znatno je obogaćem informativnim, obrazovnim i zabavnim sadržajem a u završnici su pripreme za škorašnji početak emitovanja TV programa.

Rajko Romić, direktor Radio-televizije Gradiška, izjavio je za Srpskainfo da je ovo značajan medijski iskorak, prvenstveno u fazi radio i televizijskog emitovanja.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Radio je postao otvorena scena, poligon za informacije, razgovore, tekstove i pčriloge o životu Gradiške, o svakodnevici našeg grada i okoline. Mi smo aktuelan i agilan servis a naši novinari, reporteri, voditelji, prisutni su na svakom mjestu gdje se dešava nešto važno i o tome informišu slušaoce u direktnim javljanjima – kazao je Romić naglasivši da ova medijska kuća, sa tradicijom dužom od 40 godina, ima ambiciozne planove.

To je organizovanje i prenos javnih programa, regionalno uvezivanje i saradnja sa lokalnim radio stanicama u susjedstvu.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Nedavno je Radio Gradiška preselila u nove prostorije u Kulturnom centru, a dotrajala tehnika u potpunosti zamijenjena novom. Igradili smo i TV studio, opremili tehnički sektor i stvorili neuporedivo bolje sulove za rad. Ključnu ulogu u tome imala je gradska uprava, koja se zalaže za još veću javnost rada, uključujući direktne radio i TV prenose sjednica Gradske skupštine u još kvalitetnijem obimu nego do sada – pojasnio je Romić.

On podsjeća da je, zbog obimnijih zadataka angažovano nekoliko radnika, prvenstveno sa TV iskustvom kao i više saradnika.

Bojan Vujinović, gradski menadžer koji je imao izuzetno važnu ulogu na revitalizaciji jedinog medija u javnoj svojini smatra da je sada otvoren put ka efiaksnijem medijskom djelovanju.

– Mi želimo priamrno da Radio-televizija Gradiška postanu pouzdan, odgovoran i agilan servis svih naših stanovnika. Ograničavajući faktor bila je loša tehnika i višegodišnja zapuštenost ovog medija duge i bogate tradicije. Sada smo ušli u novu fazu, prateći i na informativnom planu napredak i raazvoj Gradiške – kazao je Vujinović za Srpskainfo.