Naslovna Info Nove mjere u Srpskoj; Maksimalan broj osoba na javnim okupljanjima smanjen na...

Nove mjere u Srpskoj; Maksimalan broj osoba na javnim okupljanjima smanjen na 30

BANJALUKA – Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije rekao je da je maksimalan broj osoba na javnim okupljanjima smanjen na 30, a privatna okupljanja na deset.

– I dalje ostaju mjere zabrane fitnes centrima, ali i kulturnim društvima. Dodatna zabrana je prodaja alkoholnih pića od 22 do šest časova.

Zabranjena su organizovanja bilo kakvih sportskih događaja osim kada su u pitanju profesionalni sportisti.

Zeljković je rekao da će biti pojačana kontrola mjera.

– Trgovački objekti dužni su da istaknu na ulazu maksimalan broj osoba, po jednoj osobi su četiri metra kvadratna – rekao je Zeljković.

Apeluje se na poslodavce da organizuju rad od kuće, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

– Svi pokazatelji govore da ćemo imati u narednom periodu mnogo težu situaciju. MUP Srpske će kontrolisati poštovanje mjera, i subjekata i pojedinaca. Želimo da građani budu svjesni da se nalazimo pred prekretnicom. Sadašnje mjere imaju za cilj smanjenje zaraze kod radno aktivnog stanovništva, koji imaju veliki broj kontakata. Institut će i dalje insistirati na strožim mjerama – rekao je Zeljković.

Izvor: RTRS

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.