Naslovna Info Gradiška NOVE INVESTICIJE JP “PUTEVI RS“ U GRADIŠKI: Tri kružna toka smanjuju gužve...

NOVE INVESTICIJE JP “PUTEVI RS“ U GRADIŠKI: Tri kružna toka smanjuju gužve u graničnom pojasu

GRADIŠKA – Za izgradnju tri kružna toka u Brestovčini kod Gradiške i dva u Novoj Topoli, Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ investiraće 4,2 miliona KM. Gradska uprava Gradiška staviće svoje kapacitete u funkciju ovih projekata koji imaju veliku važnost za lokalnu ali i regionalnu saobraćajnu mrežu.

Sporazum o saradnji i međusobnim odnosima u ovim projektima, potpisali su danas u Gradiški Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške i Nenad Nešić, direktor JP „Putevi RS“.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS i Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške

I ovom prilikom naglašena je važnost ovih poslova koji će, rečeno je, početi za mjesec dana. Riječ je o kružnim tokovima na magistalnom putu Gradiška – Banjaluka u centru Nove Topole, na ulazu u Agro-zonu te u Brestovčini, gdje se sa ovom dionicom spaja nova trasa gradske obilaznice.

– Za lokalnu zajednicu koja je veoma opterećena gužvama u saobraćaju i velikim brojem vozila koja u tranzitu čekaju prelazak državne granice, ovi objekti su od izuzetnog značaja. Zahvalni smo JP „Putevi RS“ koje je u potpunosti razumjelo naš problem i potrebu da ga zajednički rješavamo – kazao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS

Nenad Nešić, direktor JP „Putevi RS“ podsjetio je da ovo javno preduzeće radi poslpove višemilionske vrijednosti na području Potkozarja i Lijevče polja. Pomenuo je, pored ostalog i put Gradiška – Kozarska Dubica, rekonstrukciju dionice u Čatrnji te obećao angažovanje na proširenju nekoliko stotina metara magistralnog puta u Vrbačkoj koji predstavlja crnu tačku.

– U doba svjetske pandemije virusa Korona i velikih problema u privredi i svakodnevici, uopšte, mi radimo punim kapacitetima. Na saobraćajni kolaps u Gradiški i neophodnost rješavanja tih problema, uporno su insistirali Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške i Dane Malešević,  narodni poslanik. To se takođe odnosi i na usku cestu i opterećen most na rijeci Jablanici u Vrbaškoj te pješačku stazu.

Uvjerio sam se da je njihovo zalaganje opravdano i ja sam uvjeren da ćemo kružne tokove ali i drugu infrastrukturu u nadležnosti JP „Putevi RS“ uraditi kvalitetno, po planu i na opšte zadovoljstvo građana – kazao je Nešić za Srpskainfo rekavši takođe da će odmah uputiti inženjere da provjere situaciju u vrbaškoj te informišu ga o mogućnostima rekonstrukcije ove kratke ali tragične dionice u blizini autoputa.