Naslovna Info Gradiška Novčane kazne zbog šupljih instalacija

Novčane kazne zbog šupljih instalacija

GRADIŠKA – Opštinska Komunalna policija uputila je prekršajne naloge Zajednici etažnih vlasnika gradskog nevodera i stanarki Zemiri Raković zahtevajući od njih da u roku od 15 dana poprave instalacije u ovom objektu.

Podsećamo, četvoročlana porodica Mirjane i Borislava Čajića više od dve godine uzaludno pokušava rešiti problem vlage u stanu broj 18. u Vidovdanskoj ulici, na četvrtom sparatu. Prema  mišljenu ovlaštenog vodoinstalatera Ranka Mandića, voda i fekalije potiču iz susednog stana iznad Čajićevog. Međutim, ova porodica nije uspela da se sa komšinicom Zemirom Raković dogovori o načinu rešenja pa je celi slučaj dospeo do Komunalne policije, Opštine a sada se time bave advokati i sudovi. Rakovićeva je u žalbama koje je načelnik Zoran Latinović dva puta uvažio, osporivši policijska rešenja, navela da “kvar nije na njenim instalacijama te da se ne protivi radovima ukoliko će to biti o trošku ZEV-a, pravdajući se teškom finansijskom situacijom”.

Trivo Janjetović, načelnik Komunalne policije u Gradiški rekao je „EuroBlicu“ da je njegova služba sada preduzela konkretne mere kako bi problem porodice Čajić bio što pre rešen. On se nije upuštao u komentare na prethodne načelnikove odluke niti druga pravna akta kojim je problem porodice Borislava Čajića, koja živi u stanu punom vlage, još više  zakomplikovan.

-Upućeni su prekršajni nalozi Zemiri Raković i Zajednici etažnih vlasnika gradskog nebodera (Vidovdanska ulica 11a) da u roku od 15 dana otklone kvar na istalacijama. Imali smo problem dostave pošte ali je i to rešeno. Verujem da više nema razloga za odlaganje izvršenja – izjavio je Janjetović našoj redakciji. Jasminko Bajić, predsednik Zajednice etažnih vlasnika je kategoričan da se nije smelo dopustiti dvogodišnje odlagaganje rešenje te da je lokalna vlast morala biti mnogo efikasnija. Revoltiran je prekršajnim nalozima te zaprećenim visokim novčanim kaznama, uveren da je Opština morala tražiti rešenje a ne voditi prepisku sa vlastitom službom odnosno Komunalnom policijom.

-ZEV je dobio nalog na 3.000 KM a ja kao odgovorno lice isto toliko. Posle moje intervencije u četvrtak, policija je poslala ispravku te meni izmenila iznos na 300 KM. Ne shvatam zašto odmah na početku, kada se shvatilo da nema dogovora, načelnik odnosno opštinska služba nisu izdali obavezujući nalog  i obezbedili uslove za popravku instalacija – pita Bajić koji je angažovao advokata u zaštiti interesa ZEV-a.

Poslednja šansa

Borislav Čajić kaže da je do sada njegova porodica izgubila svaku nadu u institucije te da jedino u medijima odnosno pojedinim portalima i našoj redakcije vide poslednju šansu.

Sa nebodera padaju ploče

Stanari gradskog nebodera godinama imaju problem zbog otpadanja betonskih ploča sa fasade. Privremeno je prilaz ovom objektu bilo blokiran a sada sun a ulazu drvene daske. Ni za ovaj problem stanari i Opština ne mogu pronaći rešenje.

EuroBlic Milan Pilipović