Naslovna Sport Novak Đoković je šesti put šampion Vimbldona!

Novak Đoković je šesti put šampion Vimbldona!

Novak Đoković je savladavši Matea Beretinija sa 3:1 u setovima, osvojio Vimbldon po šesti put u karijeri i tako je stigao do jubilarnog dvadesetog grend slema u karijeri.

Rafael Nadal i Rodžer Federer više ne mogu da kažu da imaju više osvojenih grend slemova od Novaka Đokovića. Sada je 20-20-20!

Svojim gestovima tokom meča, Novak je svima na tribinama, ali i kritičarima, poslao poruku: “Da vas čujem sada?!”. Nemaju više nijedan argument u rukama.

Novak je uspeo da savlada Matea Beretinija sa 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) i da tako osvoji Vimbldon po šesti put u karijeri, ali i da obezbedi sebi takvu poziciju da je skoro nemoguće, gledajući brojke i činjenice, ne nazvati ga, barem u ovom momentu, najboljim svih vremena.

U svim najvažnijim kategorijama je bolji od Federera i Nadala! A sada ne kaska u grend slemovima!

To znači da nisu poravnati, već da je iznad njih.

Ima sve osvojene Masterse za razliku od protivnika, bolji je u međusobnom duelu od obojice, osvojio je jedini sve grend slemove po dva puta, zaradio je više novca, najduže u istoriji je po broju sedmica na prvom mestu. Sada je poravnat sa protivnicima u grend slemovima, a kako igra Đoković, deluje da će ih brzo “prešišati”.

Kada bi sva trojica u ovom momentu prestala da igraju tenis, jasno je ko bi se zvao najboljim u istoriji. I sve govori da će tako i biti kada sva trojica okače reket o klin. Rodžer je pri kraju karijere, pitanje je koliko će Rafa moći da prati srpsku mašinu.

Treći grend slem zaredom! Živ je san o kalendarskom slemu. Kakva mašina od čoveka…

Može na betonu, može na šljaci, može na travi. Može svuda, u svim okolnostima, protiv bilo koga. Jer, on je Novak Đoković!