Naslovna Info Gradiška Nova oprema za Bolnicu i Dom zdravlja Gradiška (VIDEO)

Nova oprema za Bolnicu i Dom zdravlja Gradiška (VIDEO)

GRADIŠKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Gradišci predao radiološku opremu vrijednu 750.000 KM, koju je resorno ministarstvo doniralo bolnicama i domovima zdravlja u Gradišci i Prijedoru, te Domu zdravlja Prnjavor, nabavljenih u okviru “Hitnog projekta kovid 19” koji sprovodi resorno ministarstvo.

Ministar Šeranić je naveo da je Bolnica Gradiška dobila digitalni stacionarni rendgen aparat i 10 pacijent monitora, a Bolnica i Dom zdravlja u Prijedoru i domovi zdravlja u Gradišci i Prnjavoru mobilne rentgen aparate.

-Ovo predstavlja kontinuitet rada Ministarstva i pokazuje da smo gledali šta su to prioriteti, kako bi smo mogli kvalitet zdravstvenih ustanova podići na što viši nivo – rekao je Šeranić.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik podsjetio je da je prošle godine Ministarstvo doznačilo ovoj ustanovi i novac za CT aparat, čija je isporuka u toku, te još nekoliko aparata čime bi bio zaokružen proces digitalizacije radiološke službe.

On je dodao da je donacija digitalnog stacionarnog rentgen aparata veoma značajna za Bolnicu Gradiška, koja je do sada imala samo stari analogni rendgen, koji se često kvario.

Gradonačelnik Gradiške Zona Adžić, koji je zahvalio Šeraniću, Ministarstvu i Vladi Republike Srpske na kontinuiranom ulaganju u Bolnicu i Dom zdrvlja u Gradišci.

-Bolnica Gradiška ima specifičnu ulogu jer pokriva tri lokalne uprave Gradišku, opštinu Kozarska Dubica i Srbac. Danas bolnica dobija jedan stacionarni digitalni RTG aparat koji je vrlo bitan za rad naše ustanove, dok Dom zdravlja dobija mobilni rentgen uređaj koji će mnogo značiti u funkcionisanju ove zdravstvene ustanove – istakao je Adzžić i podsjetio da prema gradiškoj Bolnici gravitira oko 100.000 pacijenata sa područja pomenute tri lokalne zajednice.

Video: