Naslovna Info Gradiška NJemačka kompanija “Domatek” donirala Bolnici Gradiška brze testove (VIDEO)

NJemačka kompanija “Domatek” donirala Bolnici Gradiška brze testove (VIDEO)

GRADIŠKA – NJemačka kompanija „Domatek“ donirala je danas Bolnici Gradiška brze testove za virus korona.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik istakao je da je riječ o vrijednoj donaciji jer je bolnica do sada serološke testove kupovala, dio za komercijalnu upotrebu a dio za testiranje radnika Bolnice.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić se u ime građana i privrednika zahvalio firmi “Domatek“ i Miroslavu Kojadinoviću na donaciji.

Prvi čovjek grada je istakao da će ona pomoći u zaštiti zdravlja građana od virusa korona i funkcionisanju Bolnice Gradiška koja pokriva područje Gradiške i opština Srbac i Kozarska Dubica.

Suvlasnik njemačke kompanije “Domatek“ Miroslav Kojadinović istakao je da je njegova kompanija među prvima na zapadu počela sa ispitivanjima seroloških testova i njihovom usavršavanju.

On je istakao da ovi testovi pokazuju infekciju pacijenta i pokazuje da li je on pozitivan ili negativan na kovid kao i to da li je preležao virus.

Stručni saradnik kompanije “Domatek” Želimir Nešković, koji je direktor Doma zdravlja Lopare je rekao da su brzi serološki testovi značajni jer pomažu u otkrivanju virusa korona, posebno kada je riječ o testiranju zdravstvenih radnika koji rade sa kovid pacijentim.

U Bolnici Gradiška trenutno se od posljedica virusa korona liječi 56 pacijenata, dok se na kovid intezivnoj njezi nalazi osam pacijenata, od kojih je šest na respiratoru.

Video prilog:

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.