Naslovna Kultura Nikolina Čakalj pjeva za svog brata i sve “Mrvice”

Nikolina Čakalj pjeva za svog brata i sve “Mrvice”

GRADIŠKA – Pobjednik 14. Festivala dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banjaluka 2020” Nikolina Čakalj iz Gradiške nastupiće 27. decembra u Banjaluci na humanitarnoj manifestaciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Nikolina je izjavila Srni da joj je čast i zadovoljstvo što ima priliku da bude partner predsjedniciRepublike Srpske Željke Cvijanović u ovoj humanitarnoj akciji i da doprinese osnivanju prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Srpskoj.

Ona je ispričala da se njena majka Danijela juče porodila u 7. mjesecu trudnoće, te da je zadovoljstvo što će učestvovati u ovoj akciji sad još veće jer će pjevati i za svoju “mrvicu” – svog malog brata.

Nikolina je navela da je ranije učestvovala na humanitarnim koncertima u Gradišci, ali da je ovo prvi put da učestvuje u ovako velikoj humanitarnoj akciji.

Ona će se predstaviti sa pjesmom “Sreća”, sa kojom je pobijedila na Festivalu “Mali kompozitori – Banjaluka 2020”, a koja u svom stihu kaže “čak i sasvim mala sreća kad se dijeli bude veća”.

– To je ujedno i moja poruka svim ljudima na planeti. Dijelite sreću, pomozite jedni drugima i vi sami ćete biti srećniji i zadovoljniji. Vaše malo, našim mrvicama će značiti mnogo – poručila je Nikolina.

Nikolina je učenik osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Lamincima i petog razreda Osnovne Muzičke škole “Branko Smiljanić” Gradiška, a do sada je učestvovala na više muzičkih festivala sa kojih je donijela brojne nagrade.

Osim Nikoline Čakalj, Gradiška će imati i druge predstavnike u humanitarnoj manifestaciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, a to su mališani iz Јavne predškolske ustanove “Lepa Radić”.

Direktor ove ustanove Suzana Ivaštanin rekla je Srni da im je čast što su partneri u ovoj humanitarnoj manifestaciji i da se djeca sa nestrpljenjem i vrijedno pripremaju za nastup.

Iveštaninova je navela da ih je poziv za učešće u manifestaciji obradovao, a da najveće zasluge za to ima Danka Mirjanić, majka prijevremeno rođene Dunje, koja sada ima pet godina i član je starije vrtićke grupe, a učestvovaće u nastupu zajedno sa svojim drugarima.

Građani koji žele da daju svoj doprinos osnivanju prve Banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Republici Srpskoj mogu to da učine i tako što će donirati jednu KM pozivom na “M:tel” humanitarni broj 1411.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.