Naslovna Info Ni minus nije spriječio tradiciju: Građani RS plivali za Časni krsti (FOTO)

Ni minus nije spriječio tradiciju: Građani RS plivali za Časni krsti (FOTO)

BANJALUKA, TREBINJE – Aleksa Jošić (22) iz Banjaluke prvi je doplivao do Časnog krsta koji je bio postavljen u rijeci Vrbas, kod Gradskog, odnosno mostu Patre.

“Ovo mi je četvrti put da učestvujem u plivanju za Časni krst a treći put pobjeđujem”, ispričao je zadovoljni Jošić dodavši da se osjeća prezadovoljan i srećan.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja Svetu arhijerejsku liturgiju, a nakon toda održana je bogojavljenska litija.

Za Časni krst ove godine plivalo je oko 30 mladića, a poobjedni je darovan zlatnikom, dok su ostali plivači nagrađeni prigodnim poklonima.

Aljoša Slavić prvi doplivao do časnog krsta u Trebinju

Aljoša Slavić /19/ iz Trebinja prvi je doplivao da Bogojavljenskog krsta, koji je u rijeku Trebišnjicu spustilo NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

U takmičenju je učestvovalo 35 plivača, kojima nije smetala hladnoća rijeke Trebišnjice, čija je temperatura bila oko deset stepeni Celzijusovih, da sa radošću preplivaju do Časnog krsta.

Slavić je novinarima rekao da šesti put učestvuje u takmičenju, a prvi put pobjeđuje i da je ovo za njega poseban dan, kada mu ne smeta hladnoća vode Trebišnjice, jer osjeća unutrašnju toplotu od današnjeg praznika – Bogojavljenja.

Nezavisne novine, foto: A. Čavić