Naslovna Sport NEW CHAPTER

NEW CHAPTER

Koliko puta negativno nastrojeni, u potrazi za bilo kakvim načinom gdje bi preusmjerili svu negativnu energiju i zaboravili na životne probleme od krucijalnog značaja, velikom većinom muška populacija, odluči da “pobjegne” u svijet sporta. Sport kao dio života u koji svjesno odlučujemo da se zaputimo, bilo to putem malog fudbala u balonu, neumorno šutirajući na koš iza škole ili na kraju krajeva preko tv ekrana i sportskih kladionica (samo za punoljetni dio stanovništva). 

Kao neko ko smatra da naš, još uvijek pod navodnike grad, Gradiška ima itekakav potencijal sportskih takmičenja u kojima predstavnici brane ime i grb naših klubova trudićemo se da sportsku sekciju portala Moja Gradiška ispunimo vijestima iz svijeta sporta, ali ne na bilo kakav način. Osim što ćemo imati priliku da ispratimo događaje klubova FK i KK Kozara, u planu nam je da ispratimo i odbojkaške, rukometne te futsal sekcije.

Foto : Miroslav Šestić

Na tome se ne planiramo zaustaviti i osim blagovremenih informacija lokalnih ekipa, širi plan nam je da ispratimo sportiste koji su rodom iz Gradiške, te koji su prošli omladinski pogon gore navedenih domaćih klubova, a sada su se otisnuli na “sportsko edukovanje” širom regiona, a pojedinci čak i u jaka evropska takmičenjima kojima svi teže.

Što se tiče vijesti o “večitim” rivalima, takmičenjima kao što su Evroliga, Evrokup, Liga šampiona, Liga Evrope, pa na kraju krajeva i NBA, pokušaćemo da istaknemo neke najave i događaje u kojima glavnu ili sporednu ulogu imaju naši sportisti, te ćemo ih spominjati u vijestima o rezultatima njihovih ekipa, a zavisno od sporta biće spomenuti i individualni učinci, kao i prikaz statističkih kolona koje popunjavaju.

Prelazak Kevina Durenta u Golden Stejt Voriorse nakon što je dugi niz godina bio glavna violina tima iz Oklahome nazvan je “New chapter” što bi na našem jeziku značilo novo poglavlje. Njegovo poglavlje je izuzetno ispunjeno za ovaj kratki period proveden u gradu Golden Gejta, ali i ostrva na kojem se nalazi nekada najozloglašeniji zatvor na svijetu Alkatraz. Mi nemamo Kevina Durenta, ali imamo prepoznatljivi most koji manje ili više svi kad-tad moramo preći, bilo poslovnog ili privatnog karaktera. Još jedna stvar koju nemamo jeste ostrvo sa Alkatrazom, ali imamo ostrvo, koje predstavlja izuzetnu turističku atrakciju u vrućim ljetnim danima strancima koji prelaze preko gore navedenog mosta dok gledaju lokalnu omladinu kako na tom istom ostrvu igra vaterpolo i odbojku, a roditelji prebacuju loptu sa svojim klincima.

Svaka gore napisana riječ inspirisana je sportom, a možda za koju godinu baš jedan od tih klinaca sa loptom bude glavni predmet nekog našeg intervjua, kolumne ili sportskog događaja u “belom svijetu”.

Novo poglavlje sportskog grada Gradiške, upravo je otvoreno.

Dejan Gajić