Naslovna Info Gradiška Nerešeni imovinski odnosi u Kozincima kod Gradiške – Naselje, crkva i groblje...

Nerešeni imovinski odnosi u Kozincima kod Gradiške – Naselje, crkva i groblje u žici

GRADIŠKA – Meštani Kozinaca zahtevaju od lokalne vlasti da hitno reši imovinske odnose u njihovom mestu te omogući pristup kućama, crkvi i groblju.

gradiska05 naselje opasano zicom

Problem je kulminirao pre mesec dana kada je Brane Stojaković prvo prekopao put a potom žicom ogradio svoju parcelu, što je na indirektan način stavilo u potpunu izolaciju deo naselja. Kozinčani smatraju da imovinske odnose mora rešiti lokalna uprava jer su oni prilikom izgradnje kuća pribavili propisanu dokumentaciju te platili skupe troškove.

-Nas ne interuje gde je problem i ko je kriv, to neka rešava Opština sa našim komšijom. U slučaju smrti u selu, pokojnika ne možemo sahraniti zato što je žica na putu do groblja. Isto tako, do naših kuća koje smo legalno gradili ne možemo vozilom, samo peške i kolicima. Nećemo da živimo u svojevrsnom logoru – poručili su meštani iz Ulice Rade Batića u Kozincima.

Milan Romić, Mirko Jelić, Predrag Romić i Milojka Bodo i ostali koji su u sredu uranili u Opštinu tražeči rešenje za svoj problem, više nemaju strpljenja.

-Opštinari su nam rekli da dođemo u četvrtak na novi dogovor. Prošlo je mnogo dana i razgovora a rešenja nema. Ukoliko se hitno problem ne reši, srušićemo crkvu a svako svoga pokojnika ekshumirati i preneti na drugo mesto – kazali su „EuroBlicu“ nezadovoljni Kozinčani ističući da u Opštini, ni sada nisu dobili ohrabrujuće odgovore.

Brane Stojaković i njegova supruga Darija su od „Ratarstva“ kupili parcelu površine 1.650 kvadrata. Oni kažu da su radikalne mere preduzeli zato što su svi pokušaji dogovora i nagodbe sa vlastima propali.

-Ovde sam kupio 1.650 kvadrata zemljišta od „Ratarstva“ iz Nove Topole. Preko moje parcele je put koji nije ucrtan u kastastarske knjige. Svestan da je prolaz neophodan do crkve, groblja i devet kuća, tražio sam rešenje ali to niko nije ozbiljno shvatio – rekao je Stojaković „EuroBlicu“. On pristaje u zamenu zemljišta po principu kvadrat za kvadrat pod uslovom da mu pripadne deo opštinske parcele od stotinjak kvadrata koja graniči sa njegovom i gde godinama ima malu prodavnicu.

ATF

gradiska03 darija stojakovic

Čeka se načelnik

Ljubimko Čakalj, načelnik Odelenja za privredu rekao nam je da se konačna odluka očekuje od načelnika Opštine. – On je na službenom putu, sva dokumentacija je kod njega pa kako on odluči, tako će biti – kazao je Čakalj.

MILAN PILIPOVIĆ