Naslovna Događaji Nepobjedive odbojkašice ŽOK Kozara, pao banjalučki Volley za 7 od 7!

Nepobjedive odbojkašice ŽOK Kozara, pao banjalučki Volley za 7 od 7!

U 7-om kolu II lige RS, grupa I, klub iz Gradiške zadržao je status neporaženog, a za nastavak pobjedničke serije, poražen je UOK Volley II iz Banjaluke, rezultatom po setovima 1:3 (17:25, 25:23, 13:25, 17:25).

Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda u isto toliko utakmica ove sezone, pa možemo zaključiti da je ekipa dostigla psihološku zrelost da se dobro nosi i sa teškim situacijama na terenu, ali i izuzetnu timsku atmosferu bez koje tim trenera Darka Sandića ne bi s ovakvom lakoćom “samljeo” protivnike.

Po pitanju samog meča, u prvom setu, Kozara je “bježala” za poen-dva prvu polovinu seta, a onda kada je bilo najbitnije i kada se set lomio oko drugog tehničkog tajmauta odbojkašice Kozare su se “odlijepile” na malo veću razliku i rutinski privele set kraju, za konačnih 17:25.

Za drugi set utakmice, možemo reći da je ovo po pitanju pristupa Kozare možda i najgori set koji su odigrale ove sezone, iako su stekli početno vodstvo preveliko opuštanje dovelo je do gubitka istog, rezultatom 23:25.

Trener Sandić je rekao : “Možemo sebi priuštiti taj luksuz da odigramo možda i najgori set u sezoni, a izgubimo 23:25, to vam govori koliko dobro se nosimo sa rezultatom i kad ne ide, ali radije ne bih da se ovo više događa. Djevojke su pravo lice pokazale u 3. i 4. setu i ponosan sam na njih,  tako da ovaj jedan izgubljeni set ide u zaborav.”

Iz prethodne rečenice Sandića moglo se pretpostaviti sta se desilo i na terenu. Uz vraćanje stopostotnog fokusa na utakmicu, kada je koncentracija dovedena na nivo iz cijele sezone, izuzetnu igru u napadu i odbrani prikazale su primačke dijagonale Mirjana Švraka i kapiten Dunja Blagojević koje su svoju ekipu vodile do rutinski osvojenog trećeg seta rezultatom 13:25, ali i konstatnog pritiska na protivničku ekipu u svim segmentima igre. Tim iz Gradiške naučio je da se nosi s ulogom favorita u ovom takmičenju, tako da su sav teret prebacili na domaći tim Volley II, koji je parirao u skladu sa svojim mogućnostima, ali to je na kraju bilo nedovoljno, jer je i u četvrtom setu zadržan ritam iz prethodnog, pa je na semaforu na kraju seta pisalo 17:25.

Sastav ŽOK “Kozara” : Mirjana Švraka, Jovana Bojanić, Jovana Jakovljević, Dajana Jakovljević, Ivana Maleš, Ivana Miljević, Dunja Blagojević (C), Nevena Bunić, Lena Tomić, Teodora Vidović, Anastasija Kragulj i Marija GvozdenTRENER: Darko Sandić.

Sledeću utakmicu ŽOK Kozara igra u srijedu 14. marta, u 20:00 časova u sali Srednje stručne i tehničke škole protiv OK Smeč, iz Novog Grada.

Autor : Dejan Gajić