Naslovna Info Gradiška Nemanja Panić, odbornik SNSD-a u SO Gradiška: Put prema Mrakovici od višestrukog...

Nemanja Panić, odbornik SNSD-a u SO Gradiška: Put prema Mrakovici od višestrukog značaja za šire područje

GRADIŠKA – Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine, Nemanja ‪Panić, koji je ujedno‬ potpredsjednik OO SNSD-a Gradiška danas je istakao važnost izgradnje regionalnog puta Gornji Podgradci – Mrakovica.

On je naglasio da nakon što je rekonstruisana dionica puta od Vrbaške do Podgradaca, ovaj put prema Mrakovici će imati višestruki značaj za šire područje.

odbornik snsd nemanja panic

-Ovaj put je od nemjerljivog značaja posebno za potkozarski kraj, našu čitavu Opštinu, ali i samu Republiku Srpsku. On je preduslov razvoja turizma, ali i generator cjelokupnog razvoja. Već je urađen značajan dio radova, a i sam predsjednik Republike Srpske Milorad ‪Dodik‬ je obećao njegovo završavanje, a Vlada RS je planirala 9 miliona KM budžetom za radove na izgradnji ovog puta u 2016. godini – rekao je Panić.

On je naveo da SNSD je partija koja se sa ponosom može okrenuti i reći da je dosta toga uradila između ostalog tu su mnogi infrastrukturni projekti kao što je autoput Gradiška-Banja Luka, kao i put od Vrbaške do Podgradaca koji je urađen po najsavjerenijim standardima.

-Na ono što smo uradili moramo biti ponosni, ali ne smijemo stati. Ispred nas je još puno velikih izazova. Moramo zajedno svi zasukati rukave i raditi još više, jer smo svi tu radi dobrobiti naše zajednice – dodao je Panić.

Na dionici ovog puta urađen je značajan dio zemljanih radova, proširenje i čišćenje tjesnaca te betoniranje potpornih zidova.

Radovi na izgradnji puta od Gornjih Podgradaca do Mrakovice, dugog 20 kilometara, izvodi preduzeće “Niskogradnja” Laktaši. Ovaj projekat vrijednosti 26 miliona maraka finansira JP “Putevi Republike Srpske”.