Naslovna Info Gradiška NEMA ZAUSTAVLJANJA INVESTICIJA: Gradonačelnik Gradiške najavio nastavak kapitalnih ulaganja

NEMA ZAUSTAVLJANJA INVESTICIJA: Gradonačelnik Gradiške najavio nastavak kapitalnih ulaganja

GRADIŠKA – Nakon usvajanja gradskog budžeta od 29.450.000 KM gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić najavio je da će u 2021. godini biti nastavljena kapitalna ulaganja i da neće biti odstupanja od ranije utvrđenih planskih dokumenata i kapitalnih poslova.

Već je započet projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda na gradskom području, što se godinama zagovara kao neophodnost.

– Dobili smo 14,5 miliona evra granta od njemačke Državne razvojne banke i agencije SEKO. Očekujemo skorašnji početak radova. Ukoliko ne bude neplaniranih zastoja, tokom sljedeće dvije godine biće uspostavljen proces prikupljanja i prečišćavanja zagađene vode – najavio je Adžić.

Gradiška će po tome biti jedna od malobrojnih lokalnih sredina koja veoma mnogo ulaže u zaštitu životne sredine.

U ovoj godini gradska uprava neće zaustaviti investicioni razvoj, naglašeno je prilikom usvajanja ovogodišnjih programa rada lokalne uprave i javnih preduzeća usvojenih na sjednici Skupštine u novom sastavu.

– Vlada Republike Srpske i njene institucije obećali su nam pomoći na prevazilaženju ekonomske krize. To podrazumijeva i otvaranje puteva ka razvojnim agencijama Evropske unije – rekao je Adžić.

On je naglasio da Gradiška ima razvojnu perspektivu u 2021. godini.

Svjesni smo ekonomske situacije, naveo je Adžić, ali ako zaustavimo razvojni proces, teško ćemo ga ponovo pokrenuti.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.