Naslovna Info Republika Srpska-FBiH Neka dođe Bosić, a ne njegovi kuriri!

Neka dođe Bosić, a ne njegovi kuriri!

Darko Banjac, predsednik Opštinskog odbora SDS-a u Kozarskoj Dubici i poslanik u NSRS, tvrdi da nikakvi pokušaji organa stranke neće uticati na već donesenu odluku da PDP bude izbačen iz skupštinske većine u ovoj opštini i da bude uspostavljena saradnja sa SNSD-om.

Iako je na sednici Glavnog odbora SDS-a osnovana posebna radna komisija, koju čine Borislav Bojić, Mićo Mićić, Darko Babalj i Mile Zlojutro, sa ciljem da nagovore rukovodstvo ove partije u Kozarskoj Dubici da promeni odluku, Banjac je u startu odbio takvu mogućnost.

– Ovo je presedan u radu SDS-a, da se na ovakav način pokušava uticati na odluke o kreiranju vlasti na lokalu. Ne znam zašto takvo nešto nije učinjeno u Foči gde sarađuju SDS i SNSD. Samo bih još pitao zašto predsednik Mladen Bosić ne želi da dođe u Dubicu, već šalje svoje kurire. Oni u vrhu SDS-a izgleda kroje drugačiju kapu za nas iz Krajine i s Kozare, nego za sebe sa istoka, ali nećemo dopustiti da naši ljudi budu ponižavani kao što se to do sada radilo – rekao je Banjac za Press.

On navodi da nema nameru da se bilo kome dodvorava, ali da će spremno dočekati članove posebne radne komisije.

– Oni mogu da dođu, ali od promene trenutne odluke nema ništa. Neću da budem ničiji poslušnik, a ako neko ima nešto protiv toga, neka odlučuje o mojoj sudbini u SDS-u na organima stranke – poručio je Banjac.