Naslovna Sport Fudbal Nejmar se oprašta od Mundijala

Nejmar se oprašta od Mundijala

Najveću zvezdu brazilske ekipe je tokom meča povredio Kamilo Zuniga, udarcem kolenom u leđa, pa je Nejmar u suzama i sa bolnim izrazom na licu iznešen sa terena na nosilima. Bolnički pregledi potvrdili su loše prognoze – za fantastičnog napadača Mundijal je završen! Domaći navijači ostali su u šoku – slavlje je pokvareno, a pobeda je ostavila gorak ukus u ustima.

– Ovo je veoma, veoma tužno! Imamo osećaj kao da smo izgubili! Ali, šta je tu je! Idemo dalje, bodrimo naše – istakli su navijači.
– Nejmar više neće moći da igra, doživeo je fakturu trećeg kičmenog pršljena. On je skrhan i veoma tužan. Povreda ne zahteva hiruršku intervenciju, ali mu je potrebno vreme da se oporavi, najmanje šest nedelja – naveo je doktor reprezentacije Brazila Rodrigo Lasmar.

“Krivac” za povredu mladog asa i trenutno njaomraženiji fudbaler u zemlji sambe i kafe, Zuniga, kratk je prokomentarisao:

– Nisam želeo nikoga da povredim. Samo sam branio boje svog dresa!
Brazilci u meč sa Nemačkom ulaze bez dve najvažnije karike – kapitena Tijaga Silve i Nejmara, a ostaje da vidimo u kolikoj će meri to uticati na njihovu igru. Pretpostavlja se da će teret Nejmarovog odsustva na svojim leđima poneti napadač čelsija Vilijan.