Naslovna Info NE GRADI SE SAMO U KAMPANJI: Infrastruktura i putevi u Lijevču i...

NE GRADI SE SAMO U KAMPANJI: Infrastruktura i putevi u Lijevču i dalje na prvom mjestu

GRADIŠKA – Novcem Vlade Republike Srpske, te iz opštinskog, odnosno gradskog budžeta, na području Srpca i Gradiške nastavljena je rekonstrukcija puteva i ulica, te drugih programa iz oblasti infrastrukture.

Riječ je o ranije utvrđenim planovima kapitalnih investicija koji se odnose na više mjesnih zajednica na području Lijevča i Potkozarja.

U toku je rekonstrukcija puta u Kaocima kod Srpca vrijednosti 11.000 KM.

Počela je i izgradnja puta u Razboju Ljevčanskom koji spaja srbačku opštinu sa Gradiškom.

Predviđeno je u ovom selu asfaltiranje dionice dužine 600 metara, a vrijednost radova iznosi 47.000 KM. Za navedene i planirane radove Vlada Republike Srpske obezbijedila je 200.000 KM.

U ovoj lokalnoj zajednici naglašavaju da su programi infrastrukture ravnomerno raspoređeni na sve sredine, odnosno mesne zajednice, zavisno od potreba i da se njihovi planovi odnose na cijelu godinu, ne samo period predizborne kampanje.

Projekti

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da do kraja godine planiraju još šest infrastrukturnih projekata.

– U planu je i rekonstrukcija parking prostora u krugu Zanatskog centra. U ovu svrhu izdvojićemo 25.000 KM. Slijedi potom rekonstrukcija Ulice slobode u dužini od nekoliko stotina metara, na takozvanom bolničkom brdu. Vrijednost tog posla je 30.000 KM – kazao je Dragosavljević.

On je najavio i sanaciju puteva i okoliša stambenih zgrada u centru Srpca vrijednosti 25.000 KM.

Srbačka lokalna uprava, planira i rekonstrukciju, uključujući asfaltiranje, puta u Župskom Razboju.

– Planom kapitalnih investicija obuhvaćena je i modernizacija puta u Kobašu i na Motajičkom području. Taj posao vrijedan je 30.000 KM. Osim toga, u gradskoj zoni projektovana je gradnja trotoara kojim će biti spojene ulice Mome Vidovića i Sarajevska – rekao je načelnik Dragosavljević.

FOTO: MILAN PILIPOVIC/RAS SRBIJA

Ove investicije značajno će poboljšati putnu komunikacije u Srpcu i doprinijeti napretku uslova života u mnogim sredinama.

Uređenje Gradiške

Na području Gradiške, te potskozarskih i lijevčanskih naselja u toku je izgradnja više objekata infrastrukture.

Osim vodovoda u Orahovi i Gašnici, nasipanja Šljunkom seoskih puteva, uređenja centra grada, u toku je izgradnja nekoliko trgovačkih centara, obilaznice, trotoara, savske obale, agro-industrijske zone u Novoj Topoli, okoliša znamenitih ustanova, parkova i drugih javnih površina.

Ove godine, u Gradiški je izgrađeno nekoliko kapitalnih objekata među kojima dominira sportska dvorana.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.