Naslovna Info Gradiška Nastavljena tridesetdruga redovna sjednica Skupštine grada Gradiška (FOTO)

Nastavljena tridesetdruga redovna sjednica Skupštine grada Gradiška (FOTO)

GRADIŠKA – U Gradišci je danas nastavljena tridesetdruga redovna sjednica Skupštine grada Gradiška.

Pred odboricima će se naći informacije o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područna jedinica Gradiška za prošlu godinu, stanju protivgradne preventive i pripremama za sezonu 2020. godina, stanju u oblasti veterinarske djelatnosti sa osvrtom na kretanje zaraznih i parazitskih bolesti životinja, stanju u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, upravljanju čvrstim otpadom te proizvodnji i distribuciji toplotne energije u sistemu centralnog grijanja na području grada u sezoni 2019/2020. godina i realizaciji zaključenog ugovora između grada Gradiška i IEE d.o.o. Banjaluka.

Na dnevnom redu je informacija o socijalnoj situaciji na području grada za prošlu godinu kao i poslovanju Centra za socijalni rad Gradiška, poslovanju Doma zdravlja Gradiška, „Apoteke“ Gradiška, Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Lepa Radić“ Gradiška, poslovanju Kulturnog centa, Narodne biblioteke, Zavičajnog muzeja, Gradskog pozorišta i Turističke organizacije grada Gradiška za prošlu godinu.

Pred odbornicima će se naći i prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja grada Gradiška, o određivanju naziva ulica, trgova i dijelova naseljenih mjesta i obilježavanja zgrada brojevima, o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini grada Gradiška.

Odbornici će u nastavku sjednice sutra razmatrati prijedloge odluka o pristupanju izradi Urbanističkog plana Gradiške 2021-2041. godina i o donošenju Regulacionih planova „Stadion“, „Kej“, „Nova Topola istok“ i „Nova Topola zapad“.

Na dnevnom redu sjednice su  prijedlozi odluka o kreditnom zaduženju, o povećanju osnovnog kapitala Sportskog centra „Servicijum“, izmjeni odluke o organizovanju i usklađivanju akata i izmjeni Statuta  Javnog preduzeća Sportski centar „Servicijum“ Gradiška, prijedlozi akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, razrješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Početak sjednice zakazan je za 10 časova u Velikoj sali Kulturnog centra. Radio Gradiška će direktno prenositi nastavak sjednice lokalnog parlamenta.