Naslovna Info Nastavljena potraga za nestalim avionom

Nastavljena potraga za nestalim avionom

BANJALUKA – Na području Kozare jutros je nastavljena potraga za nestalim avionom, rekao je predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda.

On je naveo da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina.

“Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri rejona”, rekao je Aramanda za RTRS.

On je naveo da će potraga biti u grupama od 10 do 15 ljudi, koji će komunicirati putem radio-veze.

“Najveći problem su vremenski uslovi, odnosno magla koja znatno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH”, rekao je Aramanda.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, Jedinice žandarmerije i SAJ-a tragaju za sportskim avion “pajper 28” koji je juče nestao na području iznad Kozare.

Kontakt sa avionom juče je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Republičke civilne zaštite i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa Republike Srpske tokom noći je obustavio pretragu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspjeti da ga lociraju.

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.