Naslovna Info Narodna skupština usvojila drugi rebalans budžeta Srpske i set zakona za rasterećenje...

Narodna skupština usvojila drugi rebalans budžeta Srpske i set zakona za rasterećenje privrede

BANjALUKA- Narodna skupština Republike Srpske na 13. redovnoj sjednici danas je usvojila drugi rebalans budžeta Republike Srpske za 2020. godinu po hitnom postupku, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu po hitnom postupku i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

Po hitnom postupku usvojen je i set zakona kojim se smanjuju parafiskalni nameti i opterećenje privrede Republike Srpske i to  zakoni o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim republičkim taksama, Zakona o komunalnim taksama uz jedan prihvaćeni amandman i Zakona o administrativnim taksama.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak po hitnom postupku, kojim je propisano da se imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobađa poreza na dohodak od kapitalnog dobitka, te Zakon o faktoringu uz jedan usvojeni amandman koji postaje sastavni dio zakona.

Usvojen je i Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Parlament je na 13. redovnoj sjednici usvojio izvještaje po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2019. godinu i Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1.1.2019. – 31.12.2019. godine.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.