Naslovna Info Republika Srpska-FBiH NARODNA SKUPŠTINA RS: ŽUČNA POLEMIKA ADŽIĆA I ĐORĐIĆA

NARODNA SKUPŠTINA RS: ŽUČNA POLEMIKA ADŽIĆA I ĐORĐIĆA

GRADIŠKA –Žučna polemika između poslanika iz Gradiške vodila se danas u Narodnoj skupštini RS oko nemogućnosti primopredaje dužnosti između razrešenog predsjednika Skupštine opštine Gradiška Radislava Dončića i novoizabranog Uroša Grahovca.

Da je polemika bila na momente na ivici sukoba vidio je predsjedavajući parlamenta koji je brzom reakcijom najavio  “pauzu za hlađenje” kako bi se poslanici smirili, a debata oko tačke dnevnog reda mogla nastaviti normalnim tokom.

Ipak, najviše interesovanja kod novinara je izazvala polemika vođena između poslanika SNSD-a Zorana Adžića i poslanika NS-a Gorana Đorđića oko nemogućnosti primopredaje dužnosti u Gradišci u kojoj je poslanik Adžić istakao da svakodnevni pritisci sa lokalnog i republičkog nivoa BiH odlažu izvršenje sudskog rješenja.

Posjećamo, Osnovni sud u Gradišci 9. juna je naložio smijenjenim rukovodiocima da predaju dužnost, ali je sudsko rješenje, kao i u prethodnom slučaju kada je istu odluku donio Okružni sud u Banjaluci, ostalo mrtvo slovo na papiru.

Poslanik NS-a Goran Đorđić rekao je da je na pomolu nova afera prisluškivanja, na šta je poslanik SNSD-a Savićeva reagovala, te  zatražila stenogram dijela Đorđićeve polemike sa Zoranom Adžićem, poslanikom SNSD-a, u dijelu u kojem je Đorđić spomenuo da postoji snimak određenog sudije u Gradišci na kojem se čuje da je na njega vršen pritisak od strane vlasti.

Poslanik SNSD-a Adžić na to je odgovorio da on može pogledati svakome u oči, ali da će vrijeme pokazati ko je na koga vršio pritisak i šta se radilo i ko se čime bavio u Gradišci, pomenuvši projekat kanalizacione mreže.

Poslanik SNSD-a Dušica Savićeva je od ministra unutrašnjih poslova zatražila da ispita te navode i utvrdi da li se u RS neko bavi neovlaštenim prisluškivanjem i snimanjem razgovora.

Na kraju je ipak, poslanik NS-a Goran Đorđić novinarima nakon sjednice pojasnio da je govorio metaforički i da nikakav snimak, u stvari, ne postoji. Tvrdi da će se analizom stenograma vidjeti da se ne radi o tvrdnjama da postoji snimak.

Foto: A. Čavić, NN