Naslovna Info Gradiška Naredba Gradskog štaba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih radnji

Naredba Gradskog štaba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih radnji

GRADIŠKA – Gradski štab za vanredne situacije grada Gradiška donio je novu Naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Gradiška.

Naredbom su do 25. maja zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, zabranjen je rad bazenima, velnes i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, zabranjeni su i svi skupovi privatnog karaktera na kojima se okuplja više od 50 osoba.

Naredbom se do 18.maja zabranjuje rad dječijim igraonicama i aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.

Naredbom se do 25. maja do 21 čas ograničava rad trgovinama na veliko, trgovinama na malo prehrambenom i neprehrambenom robom, subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, subjektima koji vrše dostavu hrane ako su registrovani za obavljanje te djelatnosti, fitnes-centrima, privatnim stomatološkim ambulantama, subjektima uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtjeva neposredan kontakt sa korisnicima (frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela), poljoprivrednim apotekama i apotekama, benzinskim pumpama i plinskim pumpnim stanicama za dio pumpe i stanice u kojem je smješten prodajni i ugostiteljski objekat, a bez vremenskog ograničenja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina, priređivača igara na sreću.

Tržnicama na veliko i malo ograničava se rad do 25.maja od 7 do 15 časova, a stočnim pijacama od 6 do 13 časova.

Od 18.do 25.maja do 21 čas ograničava se rad dječijim igraonicama i aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.

U svim navedenim subjektima rad je potrebno organizovati uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u upustvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu.