Naslovna Info Gradiška “Narcis” obezbijedio besplatne mamografske preglede

“Narcis” obezbijedio besplatne mamografske preglede

GRADIŠKA – Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Narcis“  Gradiška, povodom obilježavanja Dana zdravlja, pod pokroviteljstvom fondacije „Think Pink – zajedno smo jedno “ danas  je organizovalo  besplatne mamografske preglede  za žene mjesne zajednice Lužani.

Ove godine obezbjeđeno je 100 besplatnih mamografskih pregleda koji se vrše u mobilnom mamografskom vozilu.

Predsjednica Udruženja žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ Gradiška Svjetlana Kragulj rekla je da je u Lužanima danas urađeno 50  pregleda, a da je za sutra, 28. avgusta  planirano još 50 mamografkih pregleda u mjesnoj zajednici Turjak za žene iz ove mjesne zajednice.

Ona je navela da su proteklih godina Dani zdravlja obilježavani u mjesecu aprilu ali da je zbog pojave pandemije virusa korona obilježavanje odgođeno za avgust.

Kraguljeva je dodala da su pregledi  obavljeni uz sve mjere zaštite od korona virusa, bez prisustva porodičnog doktora i ginekoloških pregleda.

Prvi put na mamografskom pregledu bila je i mještanka Lužana Emanuela Cvijić koja kaže da bi svaka žena trebala da se pregleda i provjeri da li je sve u redu sa zdravljem.

Udruženje “Narcis“ je osnovano 1. juna 2006. godine i dio je udruženja „Think Pink“, koje čine 24 organizacije iz BiH.